Aύξηση κατώτατου μισθού στα 1.000 ευρώ, από αλυσίδα super marketΣτην ενεργοποίηση ενός νέου τριετούς επενδυτικού πλάνου το οποίο αναμένεται να φθάσει τα 120 εκατ. ευρώ προχωρά η Lidl Ελλάς όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης για το αποτύπωμα της αλυσίδας στην ελληνική οικονομία.Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Διοίκησης της Lidl Ελλάς κ. Μάρτιν Μπραντενμπούργκερ, το νέο επενδυτικό πλάνο αφορά κυρίως τη δημιουργία νέων καταστημάτων αλλά και την ενδυνάμωση των logistics της εταιρείας. 
Σημειωτέον πως η αλυσίδα λειτουργεί σήμερα τέσσερα logistic centers ανά την επικράτεια.

Παράλληλα αναμένεται να συνεχίσουν να τρέχουν δράσεις που ξεκίνησαν φέτος έχοντας ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και χωρίς να εντάσσονται στον προϋπολογισμό του του νέου τριετούς επενδυτικού σχεδίου. Μεταξύ αυτών η τοποθέτηση ηλεκτρονικών ετικετών τιμών στα ράφια και η επέκταση του δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, από τα 28 καταστήματα που είναι σήμερα σε 57 ως το τέλος της τρέχουσας χρήσης, που είναι στο τέλος Φεβρουαρίου.


«Απ’ το 1999 ως σήμερα έχουμε επενδύσει πάνω από 1,4 δισ ευρώ συνολικά στη χώρα», σημείωσε ο κ. Μπραντενμπούργκερ, παρουσιάζοντας παράλληλα στοιχεία γύρω απ’ το αποτύπωμα της Lidl Ελλάς στην ελληνική οικονομία.

«Το 2022 η συνολική συνεισφορά της Lidl στην ελληνική οικονομία έφτασε τα 953 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 0,46% του ΑΕΠ. Για κάθε 1 ευρώ άμεσης συνεισφοράς μας στο ΑΕΠ, δημιουργούνται επιπλέον 3,89 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία», υπογράμμισε ο κ. Μπραντενμπούργκερ.

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Ελβετός μάνατζερ, κατά την περσινή χρήση η Lidl Ελλάς δημιούργησε 200 νέες θέσεις εργασίας με αποτέλεσμα σήμερα να απασχολεί πάνω από 6700 εργαζομένους. «Συνολικά όμως υποστηρίζουμε εμμέσως πάνω από 33.000 θέσεις εργασίας», σημείωσε ο ίδιος.

Αυξήσεις μισθών
Μάλιστα ο Πρόεδρος διοίκησης της Lidl Ελλάς ανακοίνωσε πως από 1η Δεκεμβρίου η εταιρεία προχωράει σε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού πλήρους απασχόλησης σε όλες τις δομές της εταιρείας στα 1.000 ευρώ. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μπραντενμπούργκερ ” αυξήσαμε τον αριθμό των επισκεπτών μας και μεγαλώσαμε το καλάθι μας” ενώ επισήμανε ότι βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Lidl Ελλάς είναι το πεδίο των τιμών, καθώς η αλυσίδα είναι κατά 10% φθηνότερη από τον ανταγωνισμό σε περίπου 200 προϊόντα ( σ.σ με βάση εσωτερική έρευνα) ενώ έχει προχωρήσει σε μόνιμη μείωση τιμής έως και 37% σε πάνω από 330 κωδικούς ιδιωτικής ετικέτας από όλες τις κατηγορίες food και near food «αξιοποιώντας τη διαπραγματευτική δύναμη του δικτύου» της. «Είμαστε η μοναδική αλυσίδα που προσθέτει δυνατές προσφορές στις ήδη χαμηλότερες τιμές της αγοράς», σχολίασε ο κ. Μπράντενμπούργκερ.

Να σημειωθεί ότι τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας αποτελούν το 70% του συνόλου των 4000 κωδικών που διαθέτει ενώ ανέρχονται στο 80% του συνολικού τζίρου.

Επιπρόσθετα με το πρόγραμμα πιστότητας Lidl Plus η αλυσίδα παρέχει αποκλειστικά προνόμια στους πελάτες της ενώ υπολογίζει πως η εξοικονόμηση των καταναλωτών που το χρησιμοποιούν φθάνει τα 1.000 ευρώ το χρόνο!

Πέρα από τις τιμές, ο κ. Μπραντενμπούργκερ επισήμανε ότι η εταιρεία αποτελεί έναν αξιόπιστο συνεργάτη για τους Έλληνες προμηθευτές καθώς ο μέσος όρος εξόφλησης είναι 41 ημέρες σε σχέση με τις 117 μέρες που είναι ο μέσος όρος της αγοράς.

«Συνεργαζόμαστε συνολικά με περισσότερους από 450 Έλληνες προμηθευτές, με το 65% του τζίρου μας να προέρχεται από τα δικά τους προϊόντα. Αναπτυσσόμαστε μαζί τους, προωθούμε και ενισχύουμε την προοπτική τους όχι μόνο στην ελληνική αγορά αλλά και πέρα από τα σύνορα, σε 31 χώρες, στις οποίες δραστηριοποιείται η Lidl, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ. Αξίζει να σας αναφέρω ότι ο τζίρος από τις πωλήσεις των Ελλήνων προμηθευτών στο εξωτερικό ξεπέρασε το οικ. έτος 2022 τα 460 εκατ. ευρώ», σημείωσε ο κ. Μπραντεμπούργκερ.
Χορηγία στο υπ. Πολιτικής Προστασίας

Στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης επισης ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία της αλυσίδας για τη στήριξη του έργου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. «Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε έναν λειτουργικό μηχανισμό άμεσης αρωγής, διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή, για την παροχή έκτακτης βοήθειας στον τοπικό πληθυσμό σε περίπτωση ακραίων φυσικών φαινομένων. Η στήριξη αυτή από την πλευρά μας ανέρχεται σε 200.000 ευρώ και προβλέπει τη δημιουργία ενός κόμβου που θα αποθηκεύει βασικά τρόφιμα, νερό και άλλα είδη για την κάλυψη βασικών αναγκών. Και φυσικά η Lidl Ελλάς αναλαμβάνει να τον εφοδιάζει σε σταθερή βάση», τόνισε ο Πρόεδρος διοίκησης της αλυσίδας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη