Βίντεο : Οι Ουκρανοί ανατίναξαν Ρώσικη κορβέτα


Βίντεο : Οι Ουκρανοί ανατίναξαν Ρώσικη κορβέτα
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε σήμερα την «καταστροφή» της ρωσικής κορβέτας Askold, δύο ημέρες αφότου οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την «επιτυχημένη» πυραυλική επίθεση εναντίον ναυπηγείου στο Κερτς, στην προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας.

«Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν στην καταστροφή του ρωσικού πλοίου στο ναυπηγείο του Κερτς», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος σε ομιλία που δημοσιοποιήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν σήμερα βίντεο από την πυραυλική επίθεση του Σαββάτου, κατά την οποία ένα από τα πλοία του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας επλήγη από πυραύλους SCALP που προμήθευσε η Γαλλία.

Ο πύραυλος SCALP-EG που έπληξε το ρωσικό πλοίο είναι τύπου cruise που εκτοξεύεται από αέρος. Αξίζει να σημειωθεί ότι πυραύλους SCALP-EG διαθέτει και η ελληνική Πολεμική Αεροπορία στα αεροσκάφη Mirage-2000-5 και Rafale.

Σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που δημοσιεύει το ΓΕΑ, η εμβέλεια τους φθάνει τα 300 km, το βάρος τους ανέρχεται σε 1300 kg (120 Kg η κεφαλή του πυραύλου) και η ταχύτητά τους προσεγγίζει τα 0.85 Mach.
Έχει μέγιστη διάμετρο σώματος 1 μέτρου και άνοιγμα πτερύγων τα 3 μέτρα.

Προβλεπόμενοι στόχοι είναι η διοίκηση, ο έλεγχος και οι επικοινωνίες, οι εγκαταστάσεις αεροδρομίων, οι λιμενικές εγκαταστάσεις, οι αποθήκες AMS/πυρομαχικών, τα πλοία/υποβρύχια στο λιμάνι, οι γέφυρες και άλλοι στόχοι στρατηγικού ενδιαφέροντος.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη