11χρονος που εξαφανίστηκε έξι χρόνια πριν βρέθηκε ζωντανός και υγιής


11χρονος που εξαφανίστηκε έξι χρόνια πριν βρέθηκε ζωντανός και υγιής

Ένας 17χρονος Βρετανός, ο Άλεξ Μπάτι, ο οποίος είχε εξαφανιστεί το 2017 σε ηλικία 11 ετών, βρέθηκε κοντά στην Τουλούζη της Γαλλίας και αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στην πατρίδα του.

Ο 17χρονος βρίσκεται υπό την φροντίδα των κοινωνικών υπηρεσιών της Γαλλίας και είναι καλά στην υγεία του.

«Αναμένουμε ότι θα έρθει να τον πάρει η γιαγιά του. Περιμένουμε να ρυθμίσουμε τον επαναπατρισμό του με τους Βρετανούς», δήλωσε σύμφωνα με το AFP ο γενικός εισαγγελέας της Τουλούζης, χωρίς να προσδιορίσει τον τόπο όπου βρίσκεται τώρα ο 17χρονος. Οι αρμόδιες αρχές της Γαλλίας και της Βρετανίας βρίσκονται σε επικοινωνία για την υπόθεση.

Το χρονικό της εξαφάνισης
Πριν από έξι χρόνια, ο Άλεξ, ηλικίας 11 ετών τότε, έκανε διακοπές με τη μητέρα και τον παππού του στην Ισπανία, όταν και οι τρεις εξαφανίστηκαν.

Αστυνομική πηγή, την οποία επικαλείται το BBC, ανέφερε ότι 17χρονος είπε στις αρχές πως βρισκόταν στη Γαλλία τα τελευταία δύο χρόνια. 
Όπως τόνισε, δεν έχει υποστεί κακομεταχείριση.

Η γιαγιά του Άλεξ -και νόμιμη κηδεμόνας του- Σούζαν Καρουάνα είχε δηλώσει το 2018 ότι πίστευε πως η μητέρα του αγοριού, Μέλανι Μπάτι, και ο παππούς του, Ντέιβιντ Μπάτι, τον είχαν πάρει, προκειμένου να ζήσουν σε μια «πνευματική κοινότητα» στο Μαρόκο. Η ίδια συμπλήρωσε ότι η μητέρα και ο παππούς του αγοριού αναζητούσαν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και δεν ήθελαν ο Άλεξ να πάει σχολείο.

Πώς εντοπίστηκε ο 17χρονος Άλεξ
Το αγόρι εντοπίστηκε αρχικά από έναν διανομέα, ο οποίος ενώ οδηγούσε το όχημά του, είδε τον 17χρονο να περπατά σε δρόμο στους πρόποδες των Πυρηναίων, κρατώντας ένα σακίδιο και ένα σκέιτμπορντ. Ο διανομέας προσφέρθηκε να μεταφέρει τον 17χρονο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της 3ωρης διαδρομής του είπε την ιστορία του, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το αγόρι είπε ότι ζούσε σε μια κοινότητα πλανόδιων. 
Όπως δήλωσε, δεν εξαναγκάστηκε να ακολουθήσει αυτόν τον τρόπο ζωής, ωστόσο έβρισκε τη μητέρα του λίγο περίεργη και αποφάσισε ότι δεν ήθελε να συνεχίσει να ζει με αυτόν τον τρόπο. 
Γι’ αυτό, ο 17χρονος αποφάσισε να φύγει, ενώ όπως δήλωσε, περπατούσε επί μέρες.

Ο 17χρονος ρώτησε τον οδηγό αν μπορούσε να δανειστεί το τηλέφωνό του και έστειλε ένα μήνυμα μέσω Facebook στη γιαγιά του, λέγοντας ότι είναι καλά και ήθελε να τη δει.

«Σ' αγαπώ, θέλω να γυρίσω σπίτι» ήταν το πρώτο μήνυμα που έστειλε στη γιαγιά του.ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη