Τι δώρο έφερε ο Ερντογάν στον Μητσοτάκη - Το μενού στο τραπέζι τους


Τι δώρο έφερε ο Ερντογάν στον Μητσοτάκη
Ένα συμβολικό δώρο έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ηγετών στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του 5ου Ανωτάτου Συμβουλίου Ελλάδας – Τουρκίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε δώρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα βιβλίο για την ιστορία της Γάζας, της περιοχής που συγκλονίζεται από τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς που ξεκίνησε πριν 2 μήνες και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, προκαλώντας τον θάνατο χιλιάδων αμάχων.

Από την πρώτη ημέρα που ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει διαφωνήσει επανειλημμένα με τον χαρακτηρισμό της Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση και έχει μιλήσει έντονα εναντίον του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Παράλληλα, η Ελλάδα έχει καταδικάσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ και έχει εκφράσει την άποψή της ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Η χώρα μας ζητά επίσης την απελευθέρωση των ομήρων και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Παραδοσιακά πιάτα θα περιλαμβάνει το μενού του γεύματος εργασίας της ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, στο οποίο θα παραστούν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους υπουργούς τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μενού στο γεύμα εργασίας θα περιλαμβάνει ντολμαδάκια, ταραμοσαλάτα, ψάρι, καλαμαράκια, χαλβά και φρούτα. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη