Νίκος Μπογονικολός : Εκδίδεται στις ΗΠΑ ως κατάσκοπος της Ρωσίας ο Ελληνας επιχειρηματίας


Ένα νέο κεφάλαιο στο σήριαλ της υπόθεσης που αφορά τον Νίκο Μπογονικολό γράφτηκε σε γαλλικό δικαστήριο, καθώς αποφασίστηκε η έκδοσή του στις ΗΠΑ. Μάλιστα αυτή αναμένεται να γίνει μέσα στους δύο πρώτους μήνες του 2024.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας κατηγορείται από τις αμερικανικές αρχές για συνεργασία με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών και παραμένει κρατούμενος στο Παρίσι από τις 9 Μαΐου, όταν και συνελήφθη.

Θυμίζουμε ότι οι Αμερικανοί κατηγορούν τον επιχειρηματία ότι φαινομενικά λειτουργούσε ως υπεργολάβος στον τομέα της άμυνας για το ΝΑΤΟ, ωστόσο στην πραγματικότητα έπαιζε διπλό παιχνίδι, βοηθώντας την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς εξοπλισμών.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro, τον Ιούνιο του 2021 μια εταιρεία του ομίλου Aratos, που ανήκει στον Μπογονικολό, προκρίθηκε στην τελική φάση του «NATO Innovation Challenge», έναν διαγωνισμό καινοτομίας του ΝΑΤΟ για διαστημικές εφαρμογές στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι ο Μπογονικολός είχε προσληφθεί το 2017 ως πράκτορας προμηθειών από μια ρωσική εταιρεία, τη Serniya, που κατά το FBI λειτουργούσε υπό την καθοδήγηση των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη