"Οι αστυνομικοί εξακολουθούν να σκοτώνουν γιατί ξέρουν ότι θα πέσουν στα μαλακά"


Οι αστυνομικοί εξακολουθούν να σκοτώνουν γιατί ξέρουν ότι θα πέσουν στα μαλακά ανέφερε μιλώντας στο Κόκκινο ο Γιώργος Θαλάσσης

«Δεν μ’ ενδιαφέρει πια να γυρίσει στη φυλακή ο Κορκονέας. Το βρίσκω απάνθρωπο και εκδικητικό μετά από τόσον καιρό που είναι έξω” είπε σήμερα στο Κόκκινο ο φιλόλογος Γιώργος Θαλάσσης που το 2008 ήταν γυμνασιάρχης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του Νίκου Ρωμανού.«Το θέμα είναι η Δικαιοσύνη. Οι δικαστές με τον τρόπο τους ενθαρρύνουν τα εγκλήματα», τόνισε μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη.

«Αν βρισκόσασταν έστω για μία μέρα στο Εφετείο της Λαμίας, θα διαπιστώνατε ότι δεν δικάζονταν ο Κορκονέας και ο Σαραλιώτης αλλά ο Αλέξανδρος. Επί μήνες εμπόδιζαν την προβολή στο δικαστήριο του βίντεο που αποκάλυπτε ότι ο Κορκονέας πυροβόλησε σε ευθεία βολή. Τώρα φτάσαμε στον Άρειο Πάγο και στον Ιανουάριο για να εξεταστεί πάλι ο ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου- αν δεν υπάρξει κι άλλη αναβολή».

«Όσο λοιπόν η πολιτική εξουσία θα ενθαρρύνει την αστυνομική βία και η Δικαιοσύνη θα μεροληπτεί υπέρ των αστυνομικών ό,τι και να κάνουν, θα θρηνούμε κι άλλα νέα παιδιά» υπογράμμισε ο κ. Θαλάσσης.

Σχετικά με τη θέση της νεολαίας σήμερα τόνισε ότι βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο και αυτό την οδηγεί σε στροφή προς ακροδεξιές κατευθύνσεις. «Η σχολική βία αυξάνεται ανησυχητικά. Βασικό ρόλο παίζει η εκπαίδευση, τόνισε ο κ. Θαλάσσης, αλλά όταν αφαιρούν την κοινωνιολογία από τα σχολεία γιατί τάχα κάνει τα παιδιά κομμουνιστές όπως είχε πει ο Άδωνης, τί να περιμένει κανείς; Το 1992 είχα εφαρμόσει στο σχολείο ένα πρόγραμμα ενός Άγγλου καθηγητή κατά του μπούλινγκ.

Τότε ούτε η λέξη δεν ήταν γνωστή στην Ελλάδα. Το εφαρμόσαμε και είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αλλά αυτά τα πράγματα θέλουν πολλή δουλειά, αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση φυσικά.»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη