Θεσσαλονίκη : 18 χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησαν τα έργα του Μετρό, η κοροϊδία συνεχίζεται


Τη διαβεβαίωση ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο και ειδικότερα το Νοέμβριο του 2024 το μετρό Θεσσαλονίκης θα κόβει εισιτήρια σε επιβάτες, έκανε ο Αλέξανδρος Εξάρχου, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, επιβεβαιώνοντας ότι η αποπεράτωση του Μετρό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κατασκευαστική εταιρεία, 18 σχεδόν χρόνια μετά την υπογραφή του έργου, τον Ιούνιο του 2006.

Ο ίδιος σημείωσε, σύμφωνα με το ypodomes.gr, πως από την ημέρα που η ΑΚΤΩΡ πέρασε πλέον στην Intrakat το έργο τρέχει προς ολοκλήρωση. Ανέφερε πως το έργο έχει ολοκληρωθεί κατασκευαστικά και πλέον είναι στο στάδιο εγκατάστασης των ηλεκτρομηχανολογικών. “Κάναμε τις παραγγελίες των Η/Μ, πληρώσαμε και τώρα περνάμε στο στάδιο της εγκατάστασης” είπε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο κ. Εξάρχου, μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος των Η/Μ θα ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια με όλα τα συστήματα σε λειτουργία. Αυτό θα σημάνει και την αντίστροφη μέτρηση για την εμπορική λειτουργία και αυτό τοποθετείται τον ερχόμενο Νοέμβριο, όπου η βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει να εξυπηρετεί επιβάτες.

Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, έδωσε ένα περίγραμμα για την αντίστροφη μέτρηση των έργων που με τη είσοδο του 2024 θα μετρούν πλέον 18 χρόνια από την ημέρα υπογραφής, τον Ιούνιο του 2006.
Αναφορικά με την λειτουργία του Ομίλου υπογράμμισε ότι η προσοχή εστιάζεται αποκλειστικά σε Ελλάδα και Ρουμανία. Στόχος είναι -τόνισε- πέρα από το υψηλό ανεκτέλεστο στην Ελλάδα, να χτιστεί ένα αντίστοιχο στη Ρουμανία στο επίπεδο των 2,5 δισ. ευρώ από 1,2 δισ. ευρώ που είναι σήμερα.

  • Από αρχές του 2024 σε πλήρη λειτουργία το Μετρό Θεσσαλονίκης, είχε δηλώσει στις 02/05/2023 ο τότε πρόεδρος της Αττικό Μετρό :
  •  «Το μετρό θα είναι πλήρως λειτουργικό πριν το τέλος του 2023, αλλά επιβάτες θα μπορέσουν να επιβιβαστούν στους συρμούς στις αρχές του 2024».
  • Την πεποίθησή τους για την πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος παράδοσης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς λειτουργία στην καταληκτική ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου 2023 εξέφρασαν ο τότε Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος και ο Διευθύνων Σύμβουλος Νίκος Κουρέτας, στις 22/03/2023.
  • Στις 27/9/23 ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι "το Μέτρο Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει το 2024. Βούληση της Πολιτείας, είναι η λειτουργία και η συντήρηση του δικτύου του Μετρό της Θεσσαλονίκης να γίνει με τον πλέον εύρυθμο και αποτελεσματικό τρόπο" 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη