Στο φως της δημοσιότητας επανήλθε και πάλι η τραγική υπόθεση της εκτέλεσης συμβολαίου θανάτου στη Βέροια που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το καλοκαίρι του 2014. Οι αρεοπαγίτες δεν έκαναν τη χάρη στον 48χρονο Τσετσένο Σ.Β. ο οποίος από τις φυλακές Νιγρίτας ζήτησε να αναιρεθεί η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε, κατά πλειοψηφία 6-1, σε ισόβια κάθειρξη για την «κατά παραγγελία ανθρωποκτονία» 43χρονου αλβανικής καταγωγής επειδή τα πεθερικά του δεν τον ήθελαν για σύζυγο της κόρη τους.
Ανδρόγυνο ηλικίας 54 και 53 ετών στους Γεωργιανούς Ημαθίας τον Μάρτιο του 2014 ανέθεσε στον Σ.Β. έναντι 2.500 ευρώ «ανθρωποκτονία κατά παραγγελία» του γαμπρού τους D.S. που είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο την κόρη τους επειδή ήταν «φτωχός, μεγαλύτερης ηλικίας, διαζευγμένος και με δύο ανήλικα παιδιά». Πράγματι, τον Αύγουστο του 2014, ο Σ.Β. μαζί με τον 37χρονο ανεψιό του με τη χρήση σχοινιού στραγγάλισαν τον Αλβανό και τον έθαψαν σε δασική περιοχή.
Σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου ο 43χρονος ήταν παντρεμένος με τη F.D., αλλά χώρισαν και εκείνη έφυγε από τη συζυγική στέγη και τα δύο ανήλικα παιδιά τους έμεναν με τον πατέρα τους. Ωστόσο, ο D.S. δημιούργησε ερωτικό δεσμό με την κατά 13 χρόνια μικρότερή του 30χρονη Ε.Μ. με την οποία τέλεσε πολιτικό γάμο τον Μάιο του 2014.
Οι γονείς της Ε.Μ. δεν ενέκριναν τον γάμο αυτό με τον D.S., με τον οποίο από το παρελθόν είχαν φιλικές σχέσεις, και προσπαθούσαν να την απομακρύνουν από αυτόν.
Οι γονείς έκαναν αιφνίδιες επισκέψεις στο σπίτι του ζευγαριού και καβγάδιζαν με την κόρη τους, ενώ ήταν συνεχείς οι προσπάθειές τους να τη μεταπείσουν να εγκαταλείψει τον σύζυγό της χωρίς, ωστόσο αποτέλεσμα.
Ο D.S. προσέφυγε στα δικαστήρια και με ασφαλιστικά μέτρα απαγορεύτηκε στα πεθερικά του να προσεγγίζουν το σπίτι του. Παρ’ όλα αυτά, ο πατέρας της 30χρονης δεν το έβαλε κάτω. Ετσι, κάποιος οικογενειακός φίλος τού συνέστησε τον Σ.Β., ο οποίος «είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί, δεν γνώριζε μέχρι τότε τον D.S., ήταν άνεργος και είχε απόλυτη ανάγκη χρημάτων», ενώ «στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για τρεις ανθρωποκτονίες, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».
Ο πατέρας της 30χρονης προέτρεψε τον Σ.Β. να δολοφονήσει τον γαμπρό του «ενεργώντας είτε μόνος είτε από κοινού με άλλα πρόσωπα (εν όψει και της ρώμης του στόχου-θύματος) αντί αμοιβής 2.500 ευρώ, από την οποία ποσό 1.500 ευρώ θα του προκατέβαλε, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 1.000 ευρώ θα του το κατέβαλε μετά».
Ο καταδικασθείς αποδέχθηκε την πρόταση και ο πατέρας της κοπέλας του έδωσε την προκαταβολή των 1.500 ευρώ, ενώ επιπλέον «του έδωσε πλήρη περιγραφή του υποψήφιου θύματος και πληροφορίες για την καθημερινή του απασχόληση και τις συνήθειές του και του επεσήμανε ότι λόγω της υπέρτερης σωματικής διάπλασης και ρώμης του θα χρειαζόταν δύο τουλάχιστον άτομα για την εκτέλεση του συμβολαίου».
Οντως, ο Σ.Β. συνεργάστηκε με τον ανιψιό του, με τον οποίο σχεδίασαν το πλάνο δράσης, αφού προηγούμενα αγόρασαν σχοινί.
Την έστησαν έξω από το χωριό και την ώρα που πέρναγε με το αυτοκίνητό του το υποψήφιο θύμα «του έκλεισαν τον δρόμο προφασιζόμενοι ότι ήθελαν να του μιλήσουν για κάποια δουλειά, τον έπεισαν να κατέβει από το αυτοκίνητό του και τον ανάγκασαν με τη βία να μπει στο αυτοκίνητό τους, χωρίς ο τελευταίος να αντισταθεί».
Το αυτοκίνητο του Αλβανού έμεινε με αναμμένα φώτα, ανοιχτή την πόρτα και με το κλειδί πάνω στον διακόπτη της μίζας, ενώ όλα τα προσωπικά είδη, καθώς και το κινητό τηλέφωνό του παρέμειναν στο κάθισμα του συνοδηγού.
Με το αυτοκίνητο του Τσετσένου τον οδήγησαν σε ερημική περιοχή 1,5 χιλιόμετρο έξω από το χωριό «τον χτύπησαν προκαλώντας του εκδορές και μώλωπες αλλά και θραύση δοντιών και στη συνέχεια τον στραγγάλισαν με σχοινί, προκαλώντας του ασφυξία εκ της οποίας ως μόνης ενεργού αιτίας επήλθε ο θάνατός του». Στη συνέχεια άνοιξαν λάκκο «του αφαίρεσαν τα ρούχα εκτός από το εσώρουχο, ώστε το πτώμα να αποσυντεθεί πιο γρήγορα και τον έθαψαν πρόχειρα» και πέταξαν από πάνω κλαδιά.
Μετά την εξαφάνισή του άρχισαν αμέσως οι έρευνες από την Ασφάλεια Ημαθίας. Κάμερες εντόπισαν τους δράστες, οι οποίοι επιχείρησαν ανεπιτυχώς να τεκμηριώσουν άλλοθι, υποστηρίζοντας ότι την ώρα του συμβάντος ήταν με άλλα, τρίτα πρόσωπα, ότι τα 1.500 ευρώ ήταν δανεικά κ.λπ. Ομως ο 48χρονος έσπασε στην ανάκριση και υπέδειξε το σημείο-τάφο του αλλοδαπού, έξω από τη Βέροια, στην τοποθεσία με το όνομα Πατρίδα.
Από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο κρίθηκε ότι ενεργώντας από κοινού θείος και ανιψιός τέλεσαν την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος του γαμπρού του D.S. και ο πατέρας της 30χρονης τέλεσε την πράξη της ηθικής αυτουργίας. Ο 48χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ με την ίδια ποινή καταδικάστηκε ο πεθερός του θύματος και ο 37χρονος ανιψιός του δράστη, ενώ σε 12ετή κάθειρξη καταδικάστηκε η σύζυγος του 54χρονου.
Ο Τσετσένος προσέφυγε στον Αρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η καταδικαστική για εκείνον εφετειακή απόφαση επικαλούμενος έλλειψη αιτιολογίας και άλλους δικονομικούς λόγους. Οι αρεοπαγίτες του Ε΄ Ποινικού Τμήματος απέρριψαν ως αβάσιμους και αόριστους όλους του ισχυρισμούς του επικυρώνοντας παράλληλα την εφετειακή απόφαση.