Φαγητό χορός και τραγούδι στην βίλα Κασελάκη, στην "τριήμερη" του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες


Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη μέρα της... συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες. Η συνεδρίαση της Παρασκευής κράτησε από τις 16:00 μέχρι μετά τα μεσάνυχτα, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης παρέθεσε δείπνο στους βουλευτές του, μέσα στο σπίτι του.

Η δεύτερη μέρα της συνάντησης ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου ενώ υπήρξε διακοπή για μεσημεριανό γεύμα, με τις εργασίες της ΚΟ να αναμένεται να ολοκληρωθούν αργά το βράδυ.

Στη συνέχεια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα δειπνήσουν σε γνωστή ψαροταβέρνα του νησιού και την Κυριακή το πρωί θα ξεκινήσουν οι αναχωρήσεις.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εν αποστρατεία ναύαρχος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης ανέφερε για τη συνεδρίαση πως οι βουλευτές μιλάνε και γνωρίζονται καλύτερα μεταξύ τους και πρόσθεσε πως παραμένουν ενωμένοι. "Χαράζουμε την πολιτική με την οποία το κόμμα θα συνεχίσει να κινείται" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης.

Η πρώτη μέρα της συνεδρίασης
Η πρώτη συνεδρίαση ξεκίνησε στις 4:00 το απόγευμα της Παρασκευής. Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για συνεδρίαση, αλλά για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ίσων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι βουλευτές σημειώνουν σε laptop, με τους τομεάρχες να αναλύουν τις θέσεις τους. Χθες, η γραμματέας της Κ.Ο Θεοδώρα Τζάκρη ενημέρωσε αναλυτικά για την καμπάνια ακρίβειας που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πηγές του κόμματος, υπογράμμιζαν ότι πρόκειται για ένα "άλλο μοντέλο" προσθέτοντας ότι "δεν είναι όπως στις συνηθισμένες συνεδριάσεις, αλλά μια παραγωγική, δημιουργική διαδικασία".

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, πέρα από την εργασία, στη χθεσινή συνεδρίαση υπήρξαν και στιγμές χαλάρωσης για τους βουλευτές. Αφού ολοκληρώθηκαν οι παρουσιάσεις, υπήρξε μπουφές όπου άνοιξε μετά τις 9:00 μ.μ και περιελάμβανε φαγητό ακόμα και για τους βίγκαν βουλευτές. Οι βουλευτές γευμάτισαν δίπλα στο αναμμένο τζάκι ενώ δεν έλλειψε και το τραγούδι από τον Σωκράτη Φάμελλο αλλά και την Καλλιόπη Βέττα. Οι βουλευτές αναχώρησαν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασαν στην οικία Κασσελάκη λίγο πριν τις 4:00 το απόγευμα της Παρασκευής με βανάκια και ταξί, ενόψει της συνεδρίασης, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης έφθασε αργά το βράδυ της Πέμπτης. Απόντες από τη συνάντηση των Σπεστών, για λόγους που έχουν εξηγηθεί, είναι ο Αλέξης Τσίπρας και η Όλγα Γεροβασίλη.

Η βουλευτής Τρικάλων Μαρίνα Κοντοτόλη είναι επίσης απούσα καθώς δήλωσε ασθένεια.

Σημειώνεται ότι αν και αρχικά, η βουλευτής Επικρατείας Έλενα Ακρίτα, είχε δηλώσει πως δεν θα πάει στις Σπέτσες, άλλαξε γνώμη και τελικά έφτασε στο νησί, σήμερα, Σάββατο, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. "Θα ρίξω στο σακ βουαγιάζ τις ενστάσεις μου κι ένα δεύτερο πουλόβερ και θα πάω. Στην απόφαση αυτή συνέβαλε η συνάντηση μου με τον Πρόεδρο του κόμματος που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα" τόνισε σε ανάρτησή της.

Ο Παύλος Πολάκης έφθασε στο νησί το βράδυ της Παρασκευής, λόγω προγραμματισμένου χειρουργείου. Αθηνά Λινού και Ρένα Δούρου θα φθάσουν στις Σπέτσες το Σάββατο. Την Κυριακή προγραμματίζεται η επιστροφή όλων των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη