Θεσσαλονίκη : "Χιόνι και μέσα στην πόλη"


«Κλείδωσε» ο χιονιάς για το Σαββατοκύριακο, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ισχυρός αν και σύντομος. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη δεν αποκλείεται να πέσει πυκνό χιόνι ακόμα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ διαφορετικό θα είναι το σκηνικό του καιρού για την Αττική.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη στην Αττική «θα δούμε χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά ημιορεινά μέσα στην Κυριακή συνοδεία θυελλωδών βοριάδων».

Ωστόσο για τη Θεσσαλονίκη αναφέρει: «Πολύ πιθανό να δούμε το χιόνι να πέφτει πυκνό και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, να βλέπουμε στρωμένο χιόνι και δίπλα στο κύμα για τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας και γενικά από Λαμία και βορειότερα ο χιονιάς να κατεβαίνει πολύ χαμηλά και το ίδιο να ισχύει για την ορεινή ημιορεινή Πελοπόννησο αλλά και την Κρήτη».


Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης :
"Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα με πολύ υψηλές για την εποχή κατά τόπους θερμοκρασίες, ενώ από αύριο έρχεται βαρυχειμωνιά με τα χιόνια να κατεβαίνουν πολύ χαμηλά προς τα κεντρικά και βόρεια, τους βοριάδες να πνέουν με ταχύτητες θυέλλης στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά, καταιγίδες ισχυρές να εκδηλώνονται σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και τον υδράργυρο σε ελεύθερη πτώση.

Πολύ πιθανό να δούμε το χιόνι να πέφτει πυκνό και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, να βλέπουμε στρωμένο χιόνι και δίπλα στο κύμα για τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας και γενικά από Λαμία και βορειότερα ο χιονιάς να κατεβαίνει πολύ χαμηλά και το ίδιο να ισχύει για την ορεινή ημιορεινή Πελοπόννησο αλλά και την Κρήτη.

Για την Αττική θα δούμε χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά ημιορεινά μέσα στην Κυριακή συνοδεία θυελλωδών βοριάδων.

Από Δευτέρα “καθαρίζει” ο καιρός στις περισσότερες περιοχές και ο “βαρύς” καιρός περιορίζεται στο νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες το πρωινό της Δευτέρας με ολικό παγετό στα βόρεια (θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν όλο το 24ωρο)...."


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη