Παλαιστίνιοι τρομοκράτες της Χαμάς έσφαξαν μία γυναίκα και τραυμάτισαν δεκάδες πολίτες
Ακόμη ένα χτύπημα από τη Χαμάς όξυνε το ήδη τεταμένο κλίμα με το Ισραήλ, με την οργάνωση να αναλαμβάνει την ευθύνη για τη διπλή τρομοκρατική επίθεση, το απόγευμα της Δευτέρας, κατά την οποία μία γυναίκα έπεσε νεκρή και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.
Λίγο αφότου σημειώθηκε η επίθεση με μαχαίρι, στην περιοχή Ραανανά, αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος.
Οι δύο Παλαιστίνιοι δράστες, ένας 44χρονος και ένας 24χρονος, έχουν συλληφθεί και ταυτοποιηθεί.
Όπως έχει γίνει γνωστό από τα ισραηλινά ΜΜΕ, ένας τρομοκράτης μαχαίρωσε γυναίκα ενώ ένας άλλος έκλεψε ΙΧ και έπεσε, πάνω από μία φορά, σε διαφορετικές τοποθεσίες, σε πλήθος.
Οι τρομοκράτες είναι, σύμφωνα με τις Αρχές, ο 44χρονος Μουχαμάντ Ζαιντάντ και ο 24χρονος Αχμέντ Ζαιντάντ, και οι δύο από τη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης.
Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από την επίθεση με το αυτοκίνητο στην οδό Χαροσέτ και στο ίδιο σημείο βρέθηκε 66χρονος σε σοβαρή κατάσταση μετά από επίθεση με μαχαίρι.
Άλλοι 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην οδό Αχούζα, το άλλο σημείο όπου έπεσε το ΙΧ. Ανάμεσά τους ένας 16χρονος με σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι.
Ο διευθυντής του παιδιατρικού νοσοκομείου Schneider Pediatric Center επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι επτά παιδιά διακομίστηκαν για νοσηλεία. Έξι από αυτά ηλικίας από 10 έως 16 ετών.
Αρχικά επικρατούσε σύγχυση γύρω από το συμβάν, με τις Αρχές να μην μπορούν να αποσαφηνίσουν εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν, νωρίτερα, λόγο για τροχαίο με την εμπλοκή δύο οχημάτων αλλά και για επεισόδιο με μαχαίρι με τρία θύματα.
Η πόλη όπου σημειώθηκε το χτύπημα ερήμωσε, ενώ από την πρώτη στιγμή έσπευσαν ασθενοφόρα και περιπολικά.
Η ισραηλινή αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση λίγο μετά το περιστατικό, διαμηνύοντας ότι ερευνάται, τη στιγμή που εκδόθηκαν ειδικές οδηγίες για τον κόσμο.
Μετά την επίθεση εκδόθηκε ανακοίνωση κι από τη δημοτική αρχή που έδωσε εντολή να μείνουν κλειστά τα σχολεία.
Σημειώνεται ότι το συμβάν καταγράφηκε σε μία τεταμένη, για τη Μέση Ανατολή, περίοδο, με το Ισραήλ να βρίσκεται σε διαρκή, πλέον, σύγκρουση με τη Χεζμπολάχ που μαζί με τη Χαμάς έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις.