Εστησαν "εργαστήριο ελευθέρων σπουδών" σε οίκο ανοχής στην Καβάλα


Εστησαν "εργαστήριο ελευθέρων σπουδών" σε οίκο ανοχής στην Καβάλα 
Μία περίεργη υπόθεση οποία απασχόλησε τις ελληνικές αρχές από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Ασκήθηκε δίωξη κατά 58χρονης για απάτη και παραβάσεις των Νόμων που αφορούν τα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών και την ίδρυση και λειτουργία κολλεγίων. 
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από το 2013, σύλλογος παρανόμως παρουσιαζόταν ως εκπαιδευτικός φορέας, συνεργαζόμενος μάλιστα με πανεπιστήμιο της χώρας, με δίδακτρα που μάλιστα χορηγούσε στους «αποφοίτους» του και σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης των προγραμμάτων χωρίς την άδεια του Υπουργείου Παιδείας. 
Όπως αναμενόταν ασκήθηκε ποινική δίωξη και στο πλαίσιο της έρευνας η οποία συνεχίστηκε προέκυψαν περαιτέρω επιβαρυντικά στοιχεία, καθώς το προαναφερθέν σωματείο «μεταβλήθηκε» σε ΑΜΚΕ τον Σεπτέμβριο του 2022 και συνέχισε την δραστηριοποίησή της ως εργαστήρι ελευθέρων σπουδών σε προγράμματα ψυχολογίας, παιδαγωγικής κοινωνιολογίας κ.α. σε διάφορες μάλιστα πόλεις της Ελλάδας, παραβιάζοντας ωστόσο όπως προέκυψε από την έρευνα διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας που αφορούν στον τίτλο, την αδειοδότηση, τις κτιριακές εγκαταστάσεις, το διδακτικό προσωπικό τους κ.α. 

Εν πλήρη άγνοιά τους δε χρησιμοποιήθηκαν προσχηματικά προσωπικά δεδομένα καθηγητών πανεπιστημίου που υποτίθεται πως μετέχουν σε αυτήν και ορίστηκαν και ως μέλη της «Επιστημονικής Επιτροπής Εκπαίδευσης» της εταιρείας, για να προσδοθεί σε αυτή το ανάλογο επίπλαστο κύρος, γεγονός το οποίο αγνοούσαν, ενώ το πιο ενδιαφέρον, από άποψη φαντασίας, δεδομένο είναι το γεγονός ότι τόσο για το προαναφερόμενο σωματείο όσο και για την ανωτέρω εταιρεία, ως έδρα δηλώνεται χώρος που έχει ενοικιασθεί σε διεύθυνση όπου υφίστανται οίκοι ανοχής! 
Να σημειωθεί πως σε βάρος της 59χρονης (σήμερα) υπεύθυνης και των έτερων δύο συνεργών της σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, λειτουργία εν τοις πράγμασι εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών χωρίς αναγραφή του τίτλου εργαστήριο ελευθέρων σπουδών και παράβαση Νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, η οποία υποβλήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη