Βίντεο : Το τέλος, ήρθε από τους ουρανούς για τους Χούθι


Βίντεο : Το τέλος ήρθε από τους ουρανούς για τους Χούθι
Πέντε αντάρτες Χούτι σκοτώθηκαν και έξι ακόμη τραυματίστηκαν κατά τις χθεσινές επιδρομές από αέρος και θαλάσσης που εξαπέλυσαν Βρετανία και ΗΠΑ εναντίον στρατιωτικών στόχων στην Υεμένη, σε απάντηση στις επιθέσεις που πραγματοποιούν οι αντάρτες σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα ως αντίδραση στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα.

Οι επιδρομές έπληξαν εχθές το βράδυ αεροδρόμια και άλλες εγκαταστάσεις σε πόλεις υπό τον έλεγχο των ανταρτών Χούτι, ειδικά στην πρωτεύουσα Σανάα, στην Χοντάιντα, λιμάνι στρατηγικής σημασίας, στη Σαάντα και στην Τάιζ, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Μασίρα, που πρόσκειται στους αντάρτες, και αξιωματούχους του κινήματος.

Σε σημερινή του ανακοίνωση ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούτι έκανε λόγο για 73 πλήγματα από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων. «Ο αμερικανοβρετανικός εχθρός…εξαπέλυσε 73 επιδρομές, στοχοθετώντας την πρωτεύουσα Σαναά και τις επαρχίες Χοντέιντα, Ταΐζ, Χατζάχ και Σααντά. 
Οι επιδρομές αυτές προκάλεσαν τον θάνατο πέντε μαρτύρων και τον τραυματισμό έξι άλλων μελών των ενόπλων δυνάμεών μας», δήλωσε ο Γιαχία Σαρέα στην πλατφόρμα Χ, δηλώνοντας ότι αυτή η «επιθετικότητα…δεν θα μείνει αναπάντητη».

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου καταγράφει τη στιγμή που ένα βρετανικό Typhoon χτυπά μια εγκατάσταση των ανταρτών.

Στο βίντεο εμφανίζεται ένα κτίριο στο στόχαστρο του μαχητικού αεροσκάφους, ενώ στη συνέχεια σημειώνεται μια μεγάλη έκρηξη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη