Ποιοι ήταν οι δύο άνδρες που πνίγηκαν κάνοντας κανό στην θάλασσα


Ποιοι ήταν οι δύο άνδρες που πνίγηκαν κάνοντας κανό στην θάλασσα
Θρήνος επικρατεί στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου από τον άδικο χαμό των δύο φίλων, που είχαν πάει για ψάρεμα στα Σφακιά με δύο κανό και παρασύρθηκαν από ένα δυνατό μπουρίνι.
Αρχικά εντοπίστηκε το κανό του 50χρονου από το Ρέθυμνο. Λίγο μετά, βρέθηκε το άψυχο κορμί του άνδρα μεταξύ Γαύδου και Πλακιά και αργότερα εντοπίστηκε και ο 44χρονος φίλος του.

Youtuber το ένα θύμα
Ήταν τόσο μεγάλη η αγάπη του για τη θάλασσα που ο άτυχος Τάσος Θεοδοσίου, ο ένας από τους δύο φίλους, είχε δημιουργήσει προσωπικό λογαριασμό στο youtube όπου ανέβαζε βίντεο από τις "επιτυχίες" του στο ψάρεμα.
Όποτε κατάφερνε να βρει χρόνο από την εργασία του, πήγαινε για ψάρεμα. 
Όλα συνέβησαν χθες το μεσημέρι όταν οι δύο φίλοι είχαν φύγει από το Ρέθυμνο και είχαν πάει στα Σφακιά προκειμένου να ψαρέψουν με κανό.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost, κατά τη διάρκεια του ψαρέματός τους, ενισχύθηκαν οι άνεμοι στην περιοχή με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα ρεύματα. 
Οι ίδιοι επικοινώνησαν με τις αρχές και ανέφεραν την κατάστασή τους και άμεσα ξεκίνησαν ενέργειες για τον εντοπισμό τους.

Λίγη ώρα αργότερα, η επικοινωνία μαζί τους χάθηκε με τις αρχές να παλεύουν με τον χρόνο για να τους βρουν.
Στις έρευνες συμμετείχαν drone με θερμικές κάμερες, περιπολικά και ναυαγοσωστικά σκάφη του λιμενικού, ιδιώτες, αλιευτικά και δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.
Αρκετές ώρες αργότερα, και συγκεκριμένα σήμερα το πρωί, οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν νεκροί στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα της Γαύδου και του Πλακιά.
Και οι δύο σοροί ανασύρθηκαν από ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Σφακίων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη