Στο Στρατοδικείο οπαδός του ΠΑΟΚ που πέταξε κροτίδα στην Τούμπα


Ξεκίνησαν να πέφτουν οι "καμπάνες" από τη ΔΕΑΒ για την παραβατικότητα στα γήπεδα, με τον ΠΑΟΚ, να τιμωρείται με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, για τη ρίψη τριών κροτίδων και δύο μπουκαλιών, στο ματς με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Μάλιστα, επειδή η ομάδα της Θεσσαλονίκης, μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας της SuperLeague έχει εκτός έδρας παιχνίδια, αυτή την ποινή θα την εκτίσει στο πρώτο εντός έδρας ματς των πλέι οφς.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ καταγγέλλουν τον παρατηρητή, από την έκθεση του οποίου βγήκε η συγκεκριμένη ποινή, πως είναι φανατικός υποστηρικτής του Παναθηναϊκού. Κάτι που στηρίζεται σε αναρτήσεις που έχει κάνει στα social media.

Η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ
"Διοικητική κύρωση διεξαγωγής μίας (1) αθλητικής συνάντησης ως γηπεδούχου χωρίς παρουσία θεατών, σε οποιαδήποτε εθνική διοργάνωση, στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, βάσει του άρθρου 1Α του ν.4326/2015, όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 10 του ν.5085/2024, λόγω ρίψης εκ μέρους των φιλάθλων της τριών (3) κροτίδων στην κερκίδα και δύο, γεμάτων σε περιεχόμενο, μπουκαλιών εντός αγωνιστικού χώρου, κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ - ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ, που διεξήχθη στις 18/02/2024 στην Θεσσαλονίκη για το Πρωτάθλημα της Super League.

Τα ανωτέρω καταγράφηκαν, κατά δέσμια αρμοδιότητα της Επιτροπής ως προς την επιβολή της ποινής:

α/ στην από 19/02/2024 αναφορά συμβάντων του τμήματος Γενικής Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης

β/ στην από 20/02/2024 υποβλητική αναφορά της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους (ΥΑΒΑΧ) προς τον κ. Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης

γ/ στην από 20/02/2024 συμπληρωματική αναφορά της ίδιας Υποδιεύθυνσης

δ/ στις από 19/02/2024 Εκθέσεις των Παρατηρητών της διοργανώτριας αρχής και της ΔΕΑΒ, αντίστοιχα".

"Πανηγύρισα το γκολ"
Χρηματική ποινή 3.600 ευρώ επέβαλε το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης στον 23χρονο που έριξε μία κροτίδα στον αγωνιστικό χώρο κατά στον ποδοσφαιρικό αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

Ο νεαρός κατηγορούμενος που παραπέμφθηκε να δικαστεί στη στρατιωτική δικαιοσύνη καθώς υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία σε μονάδα της Θεσσαλονίκης, κρίθηκε ένοχος για κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, ενώ του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Εκτός από την χρηματική ποινή, οι στρατιωτικοί δικαστές τού επέβαλαν το μέτρο της απαγόρευσης προσέλευσης και παρακολούθησης όλων των ποδοσφαιρικών αγώνων του ΠΑΟΚ για 3 χρόνια και όσο αγωνίζεται η ομάδα θα πρέπει να δίνει το παρών του σε αστυνομικό τμήμα.

"Περάσατε ξυστά από το να μπείτε μέσα, για αυτό να προσέχετε" είπε η προεδρεύουσα του Στρατοδικείου απευθυνόμενη στον 23χρονο, ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης, ύστερα από αξιοποίηση του βιντεοληπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου της Τούμπας.

Ο ίδιος απολογούμενος είπε ότι πέταξε την κροτίδα για να πανηγυρίσει το γκολ του ΠΑΟΚ, επισημαίνοντας ότι πρόθεσή του ήταν να την ρίξει στις κερκίδες και όχι στο αγωνιστικό τερέν. Πρόσθεσε δε, πως με τη ρίψη της δεν γνώριζε ότι μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη