Απέλαση μουσουλμάνου ιερέα λόγω προσβλητικών σχολίων για την σημαία, στην Γαλλία



Ένας Τυνήσιος μουσουλμάνος κληρικός, ο ιμάμης Mahjoub Mahjoubi, εκδιώχθηκε από τη Γαλλία λόγω των «απαράδεκτων» σχολίων του για την Γαλλική σημαία, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Gerald Darmanin. 
Ο υπουργός Εσωτερικών Darmanin, σε δήλωση που κοινοποιήθηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, έγραψε: 
"Ο ριζοσπάστης ιμάμης Mahjoub Mahjoubi μόλις εκδιώχθηκε από την Γαλλική επικράτεια, λιγότερο από 12 ώρες μετά τη σύλληψή του.
Δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους να ξεφύγουν με τίποτα". 
Ωστόσο, ο μουσουλμάνος κληρικός, που υπηρετούσε στο τέμενος Ettaouba στο Bagnols-sur-Ceze, υπερασπίστηκε τις δηλώσεις του, ισχυριζόμενος ότι παρερμηνεύτηκαν και ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν είχε σκοπό να κάνει ασεβής σχόλια για την Γαλλική σημαία, ανέφερε το Reuters. 

 Ο δικηγόρος του ανακοίνωσε σχέδια για έφεση κατά της διαδικασίας αποβολής, επιχειρηματολογώντας κατά της απόφασης. 
 Σύμφωνα με το Reuters, τα Γαλλικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν τμήματα της εντολής απέλασης, η οποία κατηγόρησε τον Mahjoubi ότι προώθησε μια «κυριολεκτική, οπισθοδρομική, μισαλλόδοξη και βίαιη αντίληψη του Ισλάμ». 

 Αυτή η ιδεολογία, σύμφωνα με το διάταγμα, θα μπορούσε ενδεχομένως να υποκινήσει συμπεριφορές αντίθετες με τις αξίες της Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων των διακρίσεων κατά των γυναικών, των εντάσεων με την εβραϊκή κοινότητα και της ενθάρρυνσης της ριζοσπαστικοποίησης των τζιχαντιστών.

Ο μουσουλμάνος κληρικός τοποθετήθηκε σε πτήση για την Τύνιδα το απόγευμα της Πέμπτης, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο το ραδιοφωνικό δίκτυο France Info.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη