Μπράβος της Χρυσής Αυγής ο σπηλαιάνθρωπος "παλαιοχριστιανός"


Πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής και υπάλληλος του δήμου Ερέτριας με... τηλεργασία, φέρεται να δηλώνει ο 45χρονος καθοδηγητής της κοινότητας των αυτοαποκαλούμενων "παλαιοχριστιανών".

Παραμένει υπό κράτηση την ώρα που οι αρχές αναζητούν τα τρία ανήλικα παιδιά της οικογένειάς του, χωρίς μέχρι στιγμής να επιθυμεί να αποκαλύψει την τοποθεσία στην οποία τα έχει φυγαδεύσει, μαζί με την γυναίκα του και την 22χρονη κόρη του.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε κοντινές τοποθεσίες, αλλά και σε περιοχές της Άρτας και της Λαμίας όπου ζουν συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας, όμως 48 ώρες μετά οι αναζητήσεις παραμένουν άκαρπες.

Μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών, ο 15χρονος γιος της οικογένειας που εντοπίστηκε μαζί με τον πατέρα του το πρωί της Κυριακής, θα παραμείνει σε καθεστώς προστατευτικής φύλαξης στο Νοσοκομείο Παίδων. Στη συνέχεια αναμένεται η απόφαση του Εισαγγελέα Ανηλίκων, για το που θα δοθεί η επιμέλεια των τεσσάρων παιδιών.

Τηλεργασία από τα... λαγούμια
"Ενημερώθηκα και του έχω στείλει και έγγραφα να παρουσιαστεί. Έκανε δουλειά εξ αποστάσεως", ανέφερε στον ΑΝΤ1 για τον 45χρονο πατέρα της οικογένειας, ο δήμαρχος Ερέτριας-Αμαρύνθου Νικόλας Γουρνής. Παρά το γεγονός ότι ο 45χρονος δηλώνει... αρνητής της τεχνολογίας, ο ίδιος φέρεται να εργαζόταν εξ αποστάσεως για τον Δήμο. "Εμείς βρήκαμε εδώ πέρα, είχε ένα έγγραφο από τον αντιδήμαρχο στις 16 του μήνα ότι δεν παρουσιαζόταν εδώ. 
Έστειλα έγγραφο στον εν λόγω κύριο, δεν παρουσιάστηκε, και δεύτερο έγγραφο στις 13 του μήνα που τον καλώ σε απολογία γιατί δεν ερχόταν. Παρ' όλα αυτά, μέσα στην υπηρεσία, επειδή τα ψάχνω τώρα, τις δουλειές που του είχαν αναθέσει τις έκανε", δήλωσε ο δήμαρχος.

Την ίδια ώρα που 45χρονος φέρεται να αποκάλυψε ότι στο παρελθόν αποτελούσε ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής, δηλώνοντας μάλιστα "πρωτοπαλίκαρο" του Ηλία Παναγιώταρου. Η σχέση αυτή φέρεται να διακόπηκε μερικά χρόνια πριν λόγω διαφόρων που προέκυψαν ανάμεσα σε άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και τον 45χρονο.

Στο πλευρό του χρυσαυγίτη, Ηλία Παναγιώταρου και στα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το θέατρο "Χυτήριο" το 2012 είχε βρεθεί ο 45χρονος πατριάρχης της οικογένειας των παλαιοχριστιανών, που ζούσαν σε σπηλιά στην Κορινθία.
Υπάλληλος του δήμου Ηλιούπολης δήλωσε: "Θυμάστε τότε που ήταν έντονα τα επεισόδια με τους παλαιοημερολογίτες, που κλείνανε τις εισόδους έξω από τα θέατρα. Ήταν μαζί με τους παπάδες ο ίδιος".

Στα πλάνα των επεισοδίων έξω από το "Χυτήριο", έχει καταγραφεί τότε πολύ κοντά στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που έβριζαν και απειλούσαν.

Μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο 45χρονος που δηλώνει πλέον παλαιοχριστιανός έκανε λόγο για περίεργες συμπτώσεις. Σε ανάρτησή του γράφει ο ίδιος: "Σύμφωνα με την αντιφασιστική λογική ο πατέρας του Φύσσα είναι φασίστας. Τελικά ένας πρώην ΚΚΕ ο Ρουπακιάς μαχαίρωσε ένα αντιφασίστα με φασίστα πατέρα κι όλο αυτό έγινε αιτία να ποινικοποιηθεί ο Πατριωτισμός στην Ελλάδα… περίεργο;".

Αρνητής των πάντων με τόξα και βαλίστρες
Τα επόμενα χρόνια ο 45χρονος ανεβάζει βίντεο από βουνά και από τα τόξα που έφτιαχνε, ενώ φροντίζει να εκφράσει την αντίθεσή του στα εμβόλια για τον κορονοϊό.

Στις σελίδες του στα social media, φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ενεργός. Μεταξύ άλλων, δείχνει πώς μπορεί να φτιάξει κανείς τόξα και όπλα.

"Εγώ στον ελεύθερο χρόνο μου φτιάχνω καραμπίνες χωρίς να χρειάζομαι οπλοποιό, με απλές σελίδες νερού", αναφέρει χαρακτηριστικά σε μία από τις αναρτήσεις το, δίνοντας παράλληλα, οδηγίες για το πώς να φτιάξει κάποιος αυτοσχέδια πυροβόλα όπλα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη