Διακοπές για τον Στέφανο Κασσελάκη με τον σύζυγό του, λίγο πριν πάει φαντάρος


Σε μια ολιγοήμερη απόδραση πριν καταταγεί στον Ελληνικό Στρατό βρίσκεται από την Κυριακή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος και από τον σύζυγό του, Τάιλερ Μακμπέθ.

Ο κ. Κασσελάκης βρίσκεται, μαζί και με την σκυλίτσα τους, Φάρλι, στην ορεινή Αρκαδία, ασκώντας από εκεί τα καθήκοντά του, συνδυάζοντας και την εξόρμηση στις περιοχές της ορεινής Γορτυνίας.

Μάλιστα ο κ. Κασσελάκης μένει στο πεντάστερο ξενοδοχείο «Μάννα», που βρίσκεται στη μέση της διαδρομής των χωριών Μαγούλιανα και Βαλτεσινίκο του δήμου Γορτυνίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Κυριακής έφαγε με τον σύζυγό του στην «Ταβέρνα του Ιωσήφ», στο χωριό Μαγούλιανα που είναι το ψηλότερο κατοικημένο χωριό της Πελοποννήσου.


Το ξενοδοχείο "ΜΑΝΝΑ"
Πρόκειται για ένα ιστορικό καταφύγιο 5 αστέρων σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, στο αρχαίο ελατοδάσος του όρους Μαινάλου, στην καρδιά της Πελοποννήσου.

Πρόκειται για το πρώην σανατόριο «Μάνα», που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200 µ., στη θέση Κορφοξυλιά, σε απόσταση 3 χλμ. από τον οικισμό Μαγούλιανα και λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Βυτίνα, το οποίο είχε κατασκευαστεί στα μέσα της δεκαετίας του 1920. Εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 1930 και λειτουργούσε μέχρι το 1970. Μετατράπηκε σε 5άστερο ξενοδοχείο με 32 δωμάτια.

Το σανατόριο είχε κατασκευαστεί με εράνους και πρωτοβουλία της αδελφής του Παύλου Μελά, Άννας (γνωστής ως «Μάνας του Στρατιώτη»), με σκοπό την περίθαλψη των τραυματιών από τους πολέμους και τη νοσηλεία των φυματικών ασθενών. 
Το παλιό σανατόριο, που είναι έργο Λαγκαδινών μαστόρων, είναι κατασκευασμένο από γκρίζα ασβεστολιθική πέτρα και εμφανίζει νεοκλασικές επιρροές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη