Παίκτρια του "My style rocks" συνελήφθη ως μέλος της συμμορίας που νόθευε καύσιμα και ποτά


Στο κύκλωμα με τους χημικούς διαλύτες νόθευσης καυσίμων και ποτών, αρχηγός φέρεται ένας 62χρονος, ο οποίος όπως είπε είχε σπουδάσει ιατρική στη Βουλγαρία, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγεται και μια 27χρονη πρώην παίκτρια ριάλιτι.

Ειδικότερα, ο 62χρονος φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος μετά τις σπουδές του στην ιατρική, έγινε διάκος σε ορθόδοξο μοναστήρι στη Βουλγαρία, και όταν χειροτονήθηκε ήταν για 12 χρόνια Ιερέας στο Λονδίνο.


Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 65χρονος, επονομαζόμενος και "Μάγος" από τη Γάζα, ο οποίος ήταν ο ειδικός στις προσμίξεις των χημικών διαλυτών.
Εξάλλου, χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί και μια 27χρονη που εργαζόταν σε βενζινάδικο με νοθευμένα καύσιμα, που στο παρελθόν είχε λάβει μέρος και στο ριάλιτι τηλεπαιχνίδι "My Style Rocks".


Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση νόθευσης καυσίμων και ποτών - 20 συλλήψεις - Καταζητούνται 10 ακόμη

Να υπενθυμίσουμε ότι οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας εισήγαγαν και παρήγαγαν χημικά προϊόντα για τη νόθευση καυσίμων, διακινούσαν νοθευμένα καύσιμα και εισήγαγαν παράνομα αιθυλική αλκοόλη για τη νόθευση ποτών.

Οι δασμοί και οι λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο ξεπερνούν τα 1,2 εκατ. ευρώ.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 20 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος αρχηγός, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμη 10 μέλη της.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία υγρών καυσίμων και αιθυλικής αλκοόλης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων, περί ανταγωνισμού και των κανόνων ρύθμισης της αγοράς προϊόντων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, από την έρευνα και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, προέκυψε η συγκρότηση δομημένης και με διαρκή δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη συστηματική εισαγωγή από τη Βουλγαρία χημικών προϊόντων, με σκοπό τη νοθεία καυσίμων και αιθυλικής αλκοόλης, χωρίς την καταβολή φόρων και δασμών. 
Παράλληλα, εκμεταλλευόμενοι τη νόμιμη λειτουργία εταιρείας απολυμαντικών, λειτουργούσαν και παράνομο εργοστάσιο παρασκευής χημικών διαλυτών κατάλληλων για νόθευση καυσίμων.

Για τον σκοπό αυτό, ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης είχε συγκροτήσει τρεις ανεξάρτητες υποομάδες, με κατάλληλη υποδομή και τεχνικό εξοπλισμό. Από αυτές οι δύο ασχολούνταν με τη διοχέτευση χημικών διαλυτών σε πρατήρια υγρών καυσίμων, είτε μέσω της εισαγωγής τους από τη Βουλγαρία είτε λειτουργώντας το παράνομο εργοστάσιο παραγωγής αυτών, ενώ η τρίτη στη μεταφορά λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης σε ποτοποιίες, μέσω των οποίων ακολούθως διοχετεύονταν στην εγχώρια αγορά για κατανάλωση.

Τα μέλη των υποομάδων είχαν συγκεκριμένους ρόλους, όπως:


• η αναζήτηση χημικών διαλυτών, αποθηκευτικών χώρων και φορτηγών οχημάτων,
• η συνεννόηση με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Βουλγαρίας, για τον χρόνο και τρόπο εισαγωγής των χημικών διαλυτών, καθώς και τη μετέπειτα μεταφορά και αποθήκευση,
• η ανεύρεση και παραγγελία πρώτων υλών για την παραγωγή χημικών διαλυτών,
• η εποπτεία της διαδικασίας παραγωγής και μεταφοράς των διαλυτών και
• η προμήθεια και διακίνηση της λαθραία εισαγόμενης αιθυλικής αλκοόλης σε επιχειρήσεις εμπορίας αλκοολούχων ποτών.

Ως βασικό χώρο για τις δραστηριότητές τους χρησιμοποιούσαν χώρο στάθμευσης φορτηγών οχημάτων στον Ασπρόπυργο, όπου κατέληγαν τόσο οι ποσότητες της αιθυλικής αλκοόλης όσο και οι ποσότητες των χημικών διαλυτών και των νοθευμένων καυσίμων.

Από τις έρευνες αυτές, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 85.265 λίτρα χημικών διαλυτών,
• 12.101 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης άνευ νομίμων παραστατικών,
• 5.762 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης,
• 746 λίτρα λοιπών αλκοολούχων υγρών,
• 12 Ι.Χ.Ε., από τα οποία τα 6 απασχολούσαν, ενώ 3 θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών,
• 4 Ι.Χ. φορτηγά οχήματα,
• 2 βυτιοφόρα οχήματα,
• 4 κυνηγετικές καραμπίνες,
• 8 κινητά τηλέφωνα και
• το χρηματικό ποσό των 78.955 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι ποσότητες των παράνομων χημικών διαλυτών που διακινήθηκαν από την πρώτη υποομάδα ανέρχονται σε 111 τόνους και από τη δεύτερη σε 150 τόνους, ενώ οι δασμοί και οι λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο, τόσο από τις κατασχεθείσες όσο και από τις διακινηθείσες ποσότητες χημικών διαλυτών, λαθραίων καυσίμων, αιθυλικής αλκοόλης και λοιπών αλκοολούχων ποτών ξεπερνούν τα 1.200.000 ευρώ.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη