Α. Λοβέρδος: "Θέλω να καλύψω το κενό που άφησε το ΠΑΣΟΚ στο Κέντρο"


"Το ΠΑΣΟΚ έχει μετακινηθεί προς τα αριστερά, έχει εγκαταλείψει το Κέντρο με τον Νίκο Ανδρουλάκη και αυτό το απέδειξε στη Βουλή", ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας για το κόμμα του «Δημοκράτες» που θα κατέβει στις ευρωεκλογές και τα ζητήματα που αφορούν την πολιτική επικαιρότητα.

Καλεσμένος στο Open ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε στην αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «έχω δικαιωθεί απολύτως που το έκανα. Γιατί έχει αλλάξει η πολιτική θέση, έχει μετακινηθεί προς την Αριστερά, έχει εγκαταλείψει το κέντρο. Το απέδειξαν στη Βουλή. Έχουν αφήσει το κέντρο ελεύθερο και ο Μητσοτάκης καταλαμβάνει ένα ανοχύρωτο κάστρο».

Για τις προσεχείς ευρωεκλογές, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως οι «Δημοκράτες» θα έχουν 42 υποψηφίους. «Είμαστε έτοιμοι. Έχω κάνει 6 δημοσκοπήσεις για να το αποφασίσω. Από τον Αύγουστο έχω ξεκινήσει να το μετρώ». Όπως σημείωσε, δεν θέλει μια «βεντέτα με το ΠΑΣΟΚ. Αν θέλουν όμως, εδώ είμαι».

Στη συνέχεια τόνισε πως εάν το κόμμα του κερδίσει έδρες στην Ευρωβουλή, θα συμπορευτούν με το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν. «Ως κόμμα του κέντρου θα έχουμε την επόμενη μέρα από των ευρωεκλογών, μια πορεία προς τις εθνικές εκλογές», τόνισε επίσης.

Σχολιάζοντας το θέμα των εταιρειών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «στην παγίδα που έστησαν για τον κ. Μητσοτάκη, πέσαν οι ίδιοι μέσα με τον κ. Κασσελάκη. Και πολιτικά είναι ένα μάθημα για τους ίδιους ότι η κακεντρέχεια έχει ένα όριο και όλα εδώ πληρώνονται».

Μιλώντας για τα απογευματινά χειρουργεία, είπε πως αυτό ήταν νομοθέτημα του Αλέκου Παπαδόπουλου και πως συμφωνεί απόλυτα με το μέτρο αλλά τόνισε πως χρειάζεται ενίσχυση πρώτα του ΕΣΥ.

Επίσης, για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια σημείωσε πως «η αντιπολίτευση κακώς είπε όχι επί της αρχής. Λάθος μεγάλο. Το να επιμένει η αντιπολίτευση στο νομικό θέμα σημαίνει πως δεν έχει επιχειρήματα», ενώ επισήμανε παράλληλα πως πρέπει να «ξεπεραστεί το άρθρο 16».

«Το ΠΑΣΟΚ θέλει να κάνει ντε και καλά αντιπολίτευση. Αυτό δεν βοηθάει. Η δική μου προσέγγιση είναι πως το καλό θα λέγεται. Το αρνητικό θα λέγεται και θα καταγγέλλεται. Αλλά δεν μπορείς να λες σε όλα όχι, για να διακρίνεσαι», τόνισε, μεταξύ άλλων.ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη