Ο Φώτης Ντούλος με την ερωμένη του δολοφόνησαν την σύζυγό του, απεφάνθη το δικαστήριο στην πολύκροτη δίκη στο Connecticut των ΗΠΑΣχεδόν πέντε χρόνια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση της Τζένιφερ Ντούλος από το Κονέκτικατ, η πρώην φίλη του συζύγου της κρίθηκε ένοχη την Παρασκευή για συνωμοσία με σκοπό τη δολοφονία της μητέρας πέντε παιδιών.

Η Μισέλ Κροκόνις, που ξέσπασε σε λυγμούς ακούγοντας την ετυμηγορία, κρίθηκε επίσης ένοχη για παρακώλυσης της δικαιοσύνης, δύο κατηγορίες συνωμοσίας με σκοπό την παραποίηση φυσικών στοιχείων και δύο κατηγορίες παραποίησης φυσικών στοιχείων.

Έξι ένορκοι άκουγαν για δύο ώρες την επιχειρηματολογία τόσο του εισαγγελέα όσο και του συνήγορου υπεράσπισης που είχε ορίσει η πολιτεία για την κατηγορούμενη σε αίθουσα του ανώτερου δικαστηρίου του Στάμφορντ, πριν καταλήξουν στην ετυμηγορία τους.

Η Τροκόνις είχε βγει ραντεβού με τον εν διαστάσει σύζυγο της Τζένιφερ, τον ομογενή Φώτη Ντούλο, απόφοιτο του Κολλεγίου Αθηνών, ο οποίος κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της συζύγου του, αλλά αυτοκτόνησε τον Ιανουάριο του 2020 πριν από τη δίκη.

Η Τροκόνις από την στιγμή της εξαφάνισης δήλωσε αθώα. 

Ο Ντούλος με την σύζυγο του


Η Τζένιφερ Ντούλος εθεάθη για τελευταία φορά τον Μάιο του 2019 όταν άφησε τα παιδιά της στο σχολείο.
Οι φίλοι της δήλωσαν την εξαφάνισή της όταν δεν εμφανίστηκε σε ραντεβού και δεν είχε καμία επικοινωνία μαζί τους για 10 ώρες. Βρισκόταν στη μέση ενός δύσκολου διαζυγίου και μιας διαμάχης για την επιμέλεια του παιδιού της με τον Φώτη Ντούλο κατά τη στιγμή της εξαφάνισής της.
Η Τζένιφερ Ντούλος έχει πλέον κηρυχθεί νομικά νεκρή παρότι δε βρέθηκε ποτέ ενώ η 49χρονη Τροκόνις δήλωνε αθώα. Ωστόσο σύμφωνα με την αστυνομία βοήθησε τον τότε φίλο της να εξαφανίσει τα πειστήρια του εγκλήματος -καθώς οι δυο τους φέρονται να πέταξαν την ημέρα της εξαφάνισης σακούλες σε περίπου 30 σημεία - αλλά και να του δώσει άλλοθι που στη συνέχεια παραδέχθηκε πως ήταν ψεύτικο. Το κατηγορητήριο βασίζεται σε κηλίδες που έμοιαζαν με αίμα και με τις οποίες ταυτοποιήθηκε το DNA της Τζένιφερ στο φορτηγό υπαλλήλου του που φέρεται να χρησιμοποίησε ο Ντούλος την μοιραία ημέρα.

Παρά το γεγονός ότι το πτώμα της δεν βρέθηκε ποτέ οι αρχές βρήκαν σε τρία σημεία του οχήματός της, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε γκαράζ λεκέδες που έμοιαζαν με αίμα. Το DNA της βρέθηκε στους λεκέδες και στον τοίχο και την πόρτα του γκαράζ. 
Τόσο ο Φώτης Ντούλος όσο και η Τροκόνις είχαν ήδη συλληφθεί ως ύποπτοι για παραποίηση στοιχείων στην εξαφάνιση. Δήλωσαν αθώοι για την παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων αφού οι αρχές βρήκαν μια «ουσία που μοιάζει με αίμα» με το DNA της Τζένιφερ Ντούλος.

Η γυναίκα είχε πει στην αστυνομία ότι τον φοβόταν πριν από την εξαφάνισή της, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. 
«Ξέρω ότι η υποβολή αίτησης διαζυγίου και η κατάθεση αυτής της αίτησης θα τον εξοργίσει», είχε πει για να συνεχίσει: «Ξέρω ότι θα εκδικηθεί προσπαθώντας να με βλάψει με κάποιον τρόπο».

Η Τροκόνις ήταν συντετριμμένη από την ετυμηγορία, δήλωσε ο δικηγόρος της, Jon Schoenhorn. Η οικογένειά της χαρακτήρισε την ετυμηγορία «τεράστια αδικία», λέγοντας ότι είναι αθώα και ότι «θα κάνουν τα πάντα για να το αποδείξουν».

«Είμαστε εδώ συντετριμμένοι, διότι υπήρξε μια τεράστια αδικία στη δίκη της κόρης μου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πατέρας της Τροκόνις, Κάρλος.

Δικαστής του Κονέκτικατ όρισε την Παρασκευή την εγγύηση της Τροκόνις σε 6 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά ως εγγύηση με τον όρο να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό, με ηλεκτρονική παρακολούθηση, εάν φυσικά πληρώσει το ποσό της εγγύησης.
Η ποινή της αναμένεται να ανακοινωθεί την 31η Μαρτίου 2024.

Ο Ντούλος με την ερωμένη του


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη