"Εξανεμίστηκαν" 400 δισ. δολ. από την αγορά των κρυπτονομισμάτων


Συνεχίζει την πτωτική του πορεία το bitcoin, χάνοντας προς στιγμήν το όριο των 61.000 δολαρίων, σε ένα selloff που άρχισε μετά το ιστορικό υψηλό που άγγιξε το διάσημο κρυπτονόμισμα την προηγούμενη εβδομάδα.
Αυτή την ώρα, το bitcoin κινείται στα 65.392 δολάρια, σημειώνοντας κέρδη 1%, ωστόσο νωρίτερα έφτασε μέχρι και τα 60.800 δολάρια. 
Τον τελευταίο χρόνο το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, έχει διαγράψει μια «διαστημική» πορεία, καθώς η αξία του έχει σημειώσει άνοδο της τάξης του 124%. 
Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα σημείωσε νέο ρεκόρ, αγγίζοντας τα 73.800 δολάρια.

Η αξία όλων των ψηφιακών νομισμάτων που υπάρχουν πήρε την κατιούσα μετά το ρεκόρ του bitcoin, με τη συνολική αγορά των crypto να έχει απωλέσει μέχρι στιγμής αξία περίπου 400 δισ. δολαρίων, καθώς κι άλλα νομίσματα όπως το Ether και το Solana, υποχώρησαν επίσης απότομα.
Μέρος αυτής της πτώσης αποδίδεται πιθανότητα στην αποκόμιση κερδών, μετά το απότομο ράλι των κρυπτονομισμάτων.

Σε δηλώσεις του στο CNBC, o Vijay Ayyar, αντιπρόεδρος διεθνών αγορών κι ανάπτυξης στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων CoinDCX δήλωσε ότι: «Έχουμε δει υποχωρήσεις 20-30% σε ανάλογες καταστάσεις στο παρελθόν, όταν τα πράγματα θερμαίνονται, όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη