Κόμμα φτιάχνει ο ο αργόμισθος δημοτικός υπάλληλος και σπηλαιάνθρωπος


Σε ίδρυση κόμματος προχωρούν, σύμφωνα με τον γνωστό πλέον σπηλαιάνθρωπο Μανώλη Καλαϊτζιδάκη, συνοδοιπόροι του, πιστοί χριστιανοί του παλαιού ημερολογίου, γνωστοί ευρύτερα και ως "παλαιοημερολογίτες”.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο 45χρονος σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Το Πρωινό" και τον Γιώργο Λιάγκα, ο ίδιος θα είναι ένα από τα κύρια στελέχη του κόμματος και υποψήφιός του στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες, είτε πρόκειται για εθνικές εκλογές είτε πρόκειται για την Ευρώπη.


Τόνισε μάλιστα ότι οι ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες μέρες, ενώ ο ίδιος απέκλεισε να είναι πρόεδρος του νέου κόμματος.


Ο κ. Καλαϊτζιδάκης δήλωσε ότι η γενεσιουργός αιτία της ίδρυσης του κόμματος ήταν η διαπίστωση, εκ μέρους μελών της συγκεκριμένης λατρευτικής κοινότητας, ότι η ελευθερία της θρησκευτικής της συνείδησης δεν γίνεται έμπρακτα σεβαστή στην Ελλάδα, αντιθέτως τα μέλη της "διώκονται και ταλαιπωρούνται", όπως ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά.

"Αποφασίσαμε λοιπόν να ιδρύσουμε το δικό μας κόμμα, μια κίνηση η οποία θα μας βοηθήσει να υπεραπιστούμε τα δικαιώματά μας, να νιώσουμε ασφάλεια και να προστατευτούμε από αυτές τις διώξεις. Άλλωστε", συνέχισε, "εξετάζουμε πλέον το ενδεχόμενο υπαγωγής της στην Εκκλησία της Ρωσίας και το Πατριαρχείο Μόσχας, μία εκκλησία η οποία επίσης ακολουθεί το παλαιό χριστιανικό ημερολόγιο".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη