"Μαύρη αγορά" στις τιμές των αμνοεριφίων, λίγο πριν το Πάσχα


Βαρύς πονοκέφαλος είναι για τους καταναλωτές η ακρίβεια η οποία μάλιστα ενόψει Πάσχα αναμένεται να ανατρέψει πολλά στο εορταστικό τραπέζι.

Κι ενώ οι κρεοπώλες διαβεβαίωναν ότι η τιμή του οβελία δεν θα ξεπεράσει τα περσινά επίπεδα, μόλις μπήκε η Μεγάλη Εβδομάδα το κατσικάκι αυτομάτως πήρε αύξηση 15%.

Ο Σάββας Κεσίδης, πρόεδρος Πανελλήνια Ομοσπονδίας Κρεοπωλών σχολίασε: «Δυστυχώς με την έλλειψη που τελικά υπάρχει η τιμή θα ξεπεράσει τα 15 ευρώ, φτάνοντας σε ορισμένες περιοχές και τα 16 ευρώ».
Οι καταναλωτές βρίσκονται προ εκπλήξεως, αφού οι έμποροι είχαν δεσμευτεί για αμνοερίφια στην περσινή τιμή των 14 ευρώ το κιλό κι ενώ οι παραγγελίες στα κρεοπωλεία είναι ακόμα περιορισμένες, αφού το κόστος για το πασχαλινό τραπέζι, ξαφνικά, εκτοξεύεται.

Ο Γιώργος Λεχουρίτης πρόεδρος ινστιτούτου καταναλωτών τόνισε: «τελικά το κατσικάκι κατάντησε χαβιάρι. Είναι ένα παιχνίδι της αγοράς που γίνεται κάθε Πάσχα αλλά αυτό που πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές είναι οι ελληνοποιήσεις».
Ακριβά, όμως, θα κοστίσουν και τα συνοδευτικά, όπως τα λαχανικά και τα φρούτα αν και οι πωλητές προσπαθούν να συγκρατήσουν τις τιμές για να κρατήσουν τους πελάτες τους.

Όμως και στις υπαίθριες αγορές που ήταν πάντα πολύ προσιτές, κανένα προϊόν δεν πωλείται κάτω από ένα ευρώ.

Το συνολικό κόστος για το πασχαλινό τραπέζι είναι ήδη αυξημένο έως και 10% σε σχέση με το περυσινό με τις τιμές στα αμνοερίφια να ανεβαίνουν κι άλλο μέσα στην εβδομάδα όπως όλα δείχνουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη