Θεσσαλονίκη : Ληστεία με την απειλή χειροβομβίδας


Οπλισμένοι με χειροβομβίδα και πιστόλι «μπούκαραν» τρεις άντρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης προκειμένου να απαιτήσουν χρήματα που ισχυρίζονταν ότι τους χρωστούσε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης και για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 45χρονου υπηκόου Αλβανίας και δύο 48χρονων ημεδαπών (ένας εκ των οποίων συνελήφθη στο πλαίσιο αναζητήσεων), για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και παράβασης του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο 48χρονοι, μαζί με έναν ακόμη συνεργό, ενεργώντας κατ’ εντολή του 45χρονου, μετέβησαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας του 48χρονου στην Επανομή. Εκεί, απείλησαν ότι θα προκαλέσουν φθορές στην περιουσία και την επιχείρησή του και στη συνέχεια απείλησαν ότι θα βλάψουν τη σωματική του ακεραιότητα και θα τον σκοτώσουν.

Μάλιστα, οι δράστες επέδειξαν ένα πιστόλι και μια χειροβομβίδα που έφερε ένας εξ’ αυτών και απαίτησαν εκβιαστικά την καταβολή του χρηματικού ποσού των 50.000 ευρώ, ως προερχόμενο από υποτιθέμενο χρέος του προς τον 45χρονο από πρότερη επαγγελματική τους συνεργασία που σχετιζόταν με οικοδομικές εργασίες.

Ο συλληφθείς, μαζί με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση, θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη