Δύο άντρες πέταξαν σε χωματερή το κορμί της δίχρονης που δολοφόνησαν και αγνοούνταν στην βορειοανατολική Σερβία


Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση της εξαφάνισης της μόλις 2 ετών Ντάνκα Ίλιτς που συγκλονίζει τη Σερβία. Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε σήμερα ότι το κοριτσάκι είναι νεκρό.

Η μικρή Ντάνκα είχε εξαφανιστεί στις 26 Μαρτίου ενώ έπαιζε μπροστά από το σπίτι της στο χωριό Μπάνισκο Πόλιε, στην βορειοανατολική Σερβία, κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Τον θάνατο της προκάλεσαν δύο εργαζόμενοι της υπηρεσίας ύδρευσης που παρέσυραν με το υπηρεσιακό τους αυτοκίνητο το δίχρονο κοριτσάκι και στη συνέχεια πέταξαν το άψυχο κορμί της σε χώρο που χρησιμοποιείται ως παράνομη χωματερή.

Οι δράστες συνελήφθησαν και παραδέχθηκαν την ενοχή τους, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Σερβίας.

Η εξαφάνιση της μικρής Ντάνκα είχε κινητοποιήσει τις σερβικές αρχές, αλλά και την Ιντερπόλ καθώς είχαν υπάρξει υποψίες ότι το παιδί είχα απαχθεί από Ρουμάνους και μάλιστα, είχαν κυκλοφορήσει βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από χρήστες, που υποστήριζαν ότι η μικρή βρισκόταν στη Βιέννη.

Στην Σερβία για πρώτη φορά λειτούργησε το σύστημα άμεσης ειδοποίησης Amber Alert για εξαφάνιση ανηλίκου και υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις προσπάθειες των αρχών για τον εντοπισμό της 2χρονης Ντάνκα.ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη