Δώρο 300 εκατομ. στον εαυτό του για τα 40α γενέθλιά του έκανε ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ


Ένα δώρο στον εαυτό του ενόψει των 40ών γενεθλίων του φέρεται να έκανε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και δεν είναι άλλο από ένα τεράστιο γιοτ, αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το εντυπωσιακό σκάφος, μήκους 118 μέτρων, εθεάθη να πλέει στο Port Everglades στο Fort Lauderdale της Φλόριντα, αφού έφτασε στο αγκυροβόλιό του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανέφερε η «The Sun».

Το κομψό εξωτερικό του πολυτελούς γιοτ σχεδιάστηκε από την Espen Øino International και διαθέτει χαλύβδινες πλευρές και υπερκατασκευή από αλουμίνιο, σύμφωνα με το SuperYacht Times.
Ένα υπερπολυτελές, μοντέρνο γιοτ με ξύλινα decks και ελικοδρόμιο

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, κατατάσσεται ως το 45ο μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο και οι εσωτερικοί του χώροι είναι εξίσου αισθητικά ιδιαίτεροι και μοντέρνοι και φέρονται να έχουν κατασκευαστεί από την Zuretti Interior Design, μια εταιρεία με έδρα τη Γαλλία που ειδικεύεται στον μοναδικό και προσαρμοσμένο σχεδιασμό γιοτ.

Διαθέτει αρκετούς εξωτερικούς χώρους, όπου ο ιδρυτής του Facebook θα μπορεί να χαλαρώνει με την οικογένειά του, ενώ τα εσωτερικά επίπεδα διαθέτουν γυάλινες επενδύσεις που επιτρέπουν το φυσικό φως να μπαίνει άπλετο στο εσωτερικό του. Φαίνεται, επίσης, να υπάρχει και ένα ελικοδρόμιο.

Το γιοτ, που κατασκευάστηκε από τη Feadship το 2022, μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 24 επισκέπτες στο σκάφος, απαιτεί πλήρωμα 48 ατόμων και λέγεται ότι κοστίζει 30 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο για συντήρηση και χρήση, σύμφωνα με το Superyachtfan.
Η συναλλαγή δεν μπορεί βέβαια να επιβεβαιωθεί, με τους γνώστες του κόσμου των γιοτ να αρνούνται να μοιραστούν όσα γνωρίζουν και τους εκπροσώπους του Ζούκερμπεργκ να μην απαντούν στο Business Insider.

«Είναι πάγια πολιτική της Feadship να μην αποκαλύπτει ποτέ καμία πληροφορία για τα σκάφη μας σε σχέση με την ιδιοκτησία, το κόστος ή την παράδοση κ.λπ.» έγραψε η Feadship, η κατασκευάστρια εταιρεία του πλοίου, στο Business Insider. «Είτε πρόκειται για ένα Feadship 18 μέτρων από τη δεκαετία του 1960 είτε για ένα Feadship 118 μέτρων από τον 21ο αιώνα, δεν μοιραζόμαστε ιδιωτικές πληροφορίες».

Το γιοτ φτιάχτηκε για Ρώσο επιχειρηματία, στον οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις

Αλλά το όνομα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει συνδεθεί με το Launchpad εδώ και μερικούς μήνες, αρχής γενομένης από τον Δεκέμβριο, όταν κυκλοφόρησαν αναφορές πως επισκέφθηκε το ναυπηγείο της Feadship στην Ολλανδία.


Μόλις 9 μέτρα μικρότερο από το γιοτ του Μπέζος
Πάντως, εάν είναι όντως το νέο απόκτημα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ για τα 40ά γενέθλιά του στις 14 Μαΐου, το υπερπολυτελές αυτό γιοτ θα είναι μόλις 9 μέτρα μικρότερο από εκείνο του επίσης δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος, το οποίο αγόρασε πέρυσι έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη