Θεσσαλονίκη : Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover


Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η απόφαση κοινοποιήθηκε στον Σύνδεσμο Κατοίκων Κωνσταντινουπολιτών, έναν εκ των συλλόγων που είχαν καταθέσει την αίτηση αναστολής.


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κοινοποιηθεί και το σκεπτικό της απόφασης. Ως εκ τούτου, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι από την Πέμπτη 25 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως το ΣτΕ είχε διατάξει στις 9 Απριλίου την προσωρινή διακοπή των έργων, μέχρι την έκδοση της απόφασης για την αίτηση αναστολής.

Οι προσφυγές που οδήγησαν σε προσωρινή παύση τα έργα, με διαταγή της Προέδρου του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ, Μαργαρίτας Γκορτολίδου, είχαν κατατεθεί από κατοίκους, τον Σύνδεσμο Κατοίκων Κωνσταντινουπολιτών, τον Σύλλογο Προστασίας Σέιχ Σου και τον Σύλλογο Δρομέων Θεσσαλονίκης.

Στις αιτήσεις τους, οι φορείς υπογράμμιζαν ότι με τα έργα θα επέλθει ανεπανόρθωτη βλάβη στο Σέιχ Σου, λόγω των γεωτρήσεων στις όχθες του ρέματος Μαλακοπής, με επακόλουθο την καταστροφή του οικοσυστήματος και τη δημιουργία προϋποθέσεων πλημμυρών, σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη