5 κακοποιοί της "θύρας 7", ηγέτες της εγκληματικής οργάνωσης που σκότωσε τον Γιώργο Λυγγερίδη


Σε μια «επιχείρηση σκούπα», μετά από έρευνα τεσσάρων μηνών, οι αρχές πραγματοποίησαν έφοδο σε σπίτια και συνέλαβαν δεκάδες υπόπτους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και αυτουργία σε περιστατικά αθλητικής βίας. Μεταξύ των συλληφθέντων για τη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη από φωτοβολίδα στου Ρέντη φέρεται να είναι και ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή για τη δολοφονική επίθεση.

Τέσσερις μήνες μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη οι Αρχές συγκέντρωσαν τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να προχωρήσουν και σε άλλες συλλήψεις ατόμων που είχαν εμπλοκή στα γεγονότα της 7ης Δεκεμβρίου.

Oι συλλήψεις αφορούν εμπλοκή στην υπόθεση του άτυχου αστυνομικού, αλλά και συμμετοχή σε τρία ακόμη  περιστατικά οπαδικών επεισοδίων. Η πρώτη στις 3 Δεκεμβρίου του 2023 στον Βόλο στο περιθώριο της αναμέτρησης του Βόλου με τον Ολυμπιακό, η δεύτερη στα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League και η τρίτη σε αγώνα στα Γιάννενα τον Δεκέμβριο του 2022, μεταξύ της τοπικής ομάδας και των «ερυθρόλευκων».

Σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ, η δικογραφία περιλαμβάνει περισσότερους από 150 κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με τις αρχές τα πέντε «κεφάλια» είναι
-Ο Ι.Α, αρχηγικό μέλος της Θύρας 7.Ο συγκεκριμένος εντοπίστηκε χθες το απόγευμα σε καφετέρια στα Ιωάννινα μαζί με μια φίλη του. Είχε στην κατοχή του 5.000 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα και οι αρχές δεν αποκλείουν να προσπαθούσε να διαφύγει στην Αλβανία.
- Άλλο ένα πρόσωπο που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός είναι ο γνωστός πλέον μάνατζερ του τράπερ. Όταν είχε εξεταστεί από τις αρχές είχε πει: «Εγώ μετέφερα ένα πανό και έφυγα». Ο Π. Μπούσιος αποκάλυψε πως ο μάνατζερ μετά τη δολοφονία Λιγγερίδη είχε συναντηθεί με τον 18χρονο,που είναι προφυλακισμένος, δια ζώσης.
-Πρόσωπο με το παρατσούκλι «Ρουμανος», που είναι άλλος ένας από τους κατηγορούμενους για ηθική αυτουργία. Στις 03/04 ήταν ένα από τα άτομα τα οποία είχαν συμμετοχή σε συμπλοκή έξω από το «Καραϊσκάκης», με άλλους οπαδούς του Ολυμπιακού.
-«Κοκός», 31 ετών. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα από τα δύο όπλα τα οποία έχουν εντοπιστεί στις έρευνες των αρχών.
-Τέλος, ο «Σαρκ», 31 ετών. Πρόκειται για οργανωμένο οπαδό στον σύνδεσμο του Ολυμπιακού στη Δυτική Αττική. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ένας αστυνομικός δέχτηκε επίθεση με ρόπαλο και πήγε στο 401. «Νόμιζα ότι ήταν κλέφτες» υποστήριξε.

Αύριο νωρίς το πρωί από τη ΓΑΔΑ, θα οδηγηθούν στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις. Όλους αυτούς τους μήνες διήρκεσε η έρευνα, για την οποία υπήρχε στενή συνεργασία μεταξύ Αστυνομίας και Εισαγγελίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη