20χρονη φοιτήτρια, η νεότερη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο


Μια 20χρονη φοιτήτρια, η Livia Voigt, έγινε η νεότερη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο αφού κατά μέσο όρο, από την ημέρα που γεννήθηκε, βγάζει 150.000 ευρώ.

Μοιάζει με όνειρο αλλά δεν είναι γιατί για τη Livia, αυτή είναι η πραγματικότητα. Σε ηλικία μόλις 20 ετών, κατέχει τον τίτλο της νεότερης δισεκατομμυριούχου στον κόσμο, αφού έχει συσσωρεύσει μια απίστευτη περιουσία ύψους 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Παρά τον τεράστιο πλούτο της, η Livia δεν είναι μία συνηθισμένη δισεκατομμυριούχος. Πρόσφατα ξεκίνησε να σπουδάζει ψυχολογία στο πανεπιστήμιο, αποδεικνύοντας έτσι το έντονο ενδιαφέρον της για περαιτέρω εκπαίδευση παρά την οικονομική της επιτυχία.

Πώς όμως η Livia κατάφερε να συγκεντρώσει μια τόσο μεγάλη περιουσία σε τόσο νεαρή ηλικία; Όλα πηγάζουν από την επιχειρηματική αυτοκρατορία της οικογένειάς της. Ως κληρονόμος της εταιρείας ηλεκτρικών μηχανών WEG, η Livia κατέχει σημαντικό ποσοστό στην επιχείρηση, το οποίο την τοποθετεί στην κορυφή των πλουσιότερων ατόμων στον πλανήτη.

Από τη γέννησή της, το 2004, η Livia κερδίζει περίπου 150.000 ευρώ την ημέρα χάρη στο μερίδιό της στην WEG. Με την οικογένειά της να ζει στη Βραζιλία, έχει κερδίσει ευρεία αναγνώριση, μπαίνοντας στο προσκήνιο μαζί με γνωστά ονόματα όπως η Taylor Swift και η Rihanna, χάρη στην παρουσία της στη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes.

Ωστόσο, η Livia δεν είναι η μοναδική στην οικογένειά της που έχει επιτύχει τέτοια επιτυχία. Η μεγαλύτερη αδελφή της, η Dora, 26 ετών, είναι επίσης στη λίστα, με τις δύο αδελφές να κατέχουν περίπου το 3% της WEG.
Η επιτυχία τους οφείλεται στο επιχειρηματικό πνεύμα της οικογένειάς τους και στην κληρονομιά του παππού τους, Werner Ricardo Voigt. Ως συνιδρυτής της WEG, ο Werner ανέβηκε από την αρχή και έγινε ένας τιτάνας στον κόσμο της παραγωγής ηλεκτρικών κινητήρων. Το όραμά του και η αποφασιστικότητά του βοήθησαν την WEG να μετατραπεί σε μια διεθνή δύναμη, με την τρέχουσα εκτίμησή της να ανέρχεται σε περίπου 31,45 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη