Αφρικανός έπνιξε την 7 μηνών έγκυο, 20χρονη σύζυγο του γιατί δεν ήταν μουσουλμάνα


Η δολοφονία της αγαπημένης του, Saga Forsgren Elneborg, που ήταν έγκυος στον έβδομο μήνα, ήταν μονόδρομος για τον Mohamedamin Abdirisek Ibrahim.

Πώς να συστήσει εξάλλου στη μητέρα του την ερωμένη του που κυοφορούσε τον καρπό του έρωτά τους, μία «λευκή γυναίκα με διαφορετική κουλτούρα;» όπως ισχυριζόταν δεξιά κι αριστερά ο φερόμενος δράστης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της σουηδικής αστυνομίας, η 20χρονη Saga βρέθηκε στραγγαλισμένη στο σπίτι της, που βρίσκεται στην πόλη Örebro, σε απόσταση δύο ωρών από την πρωτεύουσα της χώρας, Στοκχόλμη.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο 22χρονος φίλος της άτυχης κοπέλας, τη σκότωσε με το καλώδιο της λάμπας που υπήρχε στο δωμάτιό της τον Απρίλιο του 2023, καθώς θεωρούσε ντροπή να τη συστήσει στη μουσουλμανική του οικογένεια ως μέλλουσα μητέρα του παιδιού του.

Η οικογένεια της Saga υποστήριξε, μέσω του δικηγόρου της, ότι ήταν μία μακρά και επώδυνη περίοδος αναμονής, καθώς μόλις πριν από μία εβδομάδα απαγγέλθηκε στον 22χρονο Σομαλό η κατηγορία της δολοφονίας της - και όχι αυτή και για το φόνο του αγέννητου παιδιού τους.

Η αστυνομία δημοσίευσε μια έκθεση χιλίων σελίδων που περιείχε φωτογραφίες από τη σκηνή του εγκλήματος στην κρεβατοκάμαρα με το πτώμα της κοπέλας να κείτεται δίπλα στο κρεβάτι της.

Πράγματι, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Σομαλός ύποπτος μεγάλωσε και γαλουχήθηκε με μία νοοτροπία σύμφωνα με την οποία, το να βγαίνει με μια «λευκή» γυναίκα, «δεν ήταν σωστό» αφού «δεν ήταν της ίδιας κουλτούρας». Απέκρυψε τη δίχρονη σχέση του από τη μητέρα του, πολύ απλά γιατί δεν θα αποδεχόταν τη Saga ως νύφη της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η εισαγγελέας Elisabeth Anderson υποστήριξε ότι «ο Mohamedamin Abdirisek Ibrahim σκότωσε τη Saga Forsgren Elneborg, αφού την στραγγάλισε πιέζοντας ασφυκτικά τον λαιμό της με ένα καλώδιο λάμπας».
Η Anderson πρόσθεσε ότι, η δολοφονία της κοπέλας ήταν θέμα τιμής για τον Σομαλό άνδρα, ο οποίος αναγκάστηκε να τη σκοτώσει επειδή «κουβαλούσε» το παιδί του προκειμένου «να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του».

Σε γραπτά μηνύματα που της είχε στείλει στο κινητό τηλέφωνο πριν την δολοφονήσει, της έλεγε πως θα πει στους συγγενείς του για τη σχέση και το μωρό τους στις 28 Απριλίου του 2023 - τη νύχτα, δηλαδή, που έκοψε το νήμα της ζωής της ιδίας και του αγέννητου παιδιού τους. Επιπλέον, της είχε γράψει ότι αισθάνεται νευρικός που θα το έλεγε στα μέλη της οικογένειάς του: «Νιώθω σαν να ακούω τους παλμούς της καρδιάς μου μέχρι το στομάχι μου».

Από την πλευρά της, η 20χρονη κοπέλα προσπάθησε να τον καθησυχάσει και του υποσχέθηκε ότι όλα «θα πάνε καλά».

Στο τελευταίο μήνυμά του, ο 22χρονος Σομαλός υποστήριζε ότι εκμυστηρεύτηκε τη σχέση του σε ένα άτομο. Όλα τα επόμενα μηνύματα της Saga, για το πώς είναι, έμειναν αναπάντητα, γράφει δημοσίευμα της Daily Mail.

Η εισαγγελέας Elisabeth Anderson ισχυρίζεται ότι, στη συνέχεια ο Σομαλός πήγε στο διαμέρισμα της Saga, όπου τη στραγγάλισε μέχρι θανάτου με το καλώδιο της λάμπας, το οποίο βρισκόταν δίπλα στο κρεβάτι της, σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα «Aftonbladet».
Μέχρι τώρα, πάντως, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η οικογένεια του Σομαλού εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα στη δολοφονία της 20χρονης Σουηδής ερωμένης του, επισημαίνουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη