Μία γυναίκα στην κορυφή των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων


Το περιοδικό Forbes δημοσίευσε την ετήσια λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, στην οποία περιλαμβάνονται και Έλληνες επιχειρηματίες, επενδυτές και εφοπλιστές, με τέσσερις νέες προσθήκες, συμπληρώνοντας την δεκάδα με τους Έλληνες billionaires.

Τα νέα ελληνικά ονόματα που φιγουράρουν στη λίστα του 2024 είναι οι Γιώργος Προκοπίου, Κωνσταντίνος Μαρτίνος, Ανδρέας Μαρτίνος και Αθανάσιος Μαρτίνος.

Οι 10 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι
Με περιουσία 6,4 δισ. δολαρίων η Μαρία Αγγελικούση «αναρριχήθηκε» στο Νο 432 της συνολικής κατάταξης του Forbes (από Νο 455 το 2023) και βρίσκεται στην υψηλότερη θέση μεταξύ των Ελλήνων. Ακολουθεί ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με 3,3 δισ. δολάρια, περιουσία ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με το 2023 (3,2 δισ.). Τρίτος στην ελληνική λίστα, ο Φίλιππος Νιάρχος με περιουσία 2,8 δισ. δολαρίων.


Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι: εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου & οικογένεια (2,6 δισ. δολ.) που είναι νέα άφιξη στο Νο 1.286 της λίστας, Κωνσταντίνος Μαρτίνος & οικογένεια (2,3 δισ. δολ.), Σπύρος Λάτσης & οικογένεια (2,2 δισ. δολάρια), ο οποίος είδε την περιουσία του να διογκώνεται κατά 700 εκατ. ευρώ, Βαρδής Βαρδινογιάννης & οικογένεια (2,2 δισ. δολ), Μαριάννα Λάτση & οικογένεια (1,8 δισ. δολ), Ανδρεάς Μαρτίνος & οικογένεια και Αθανάσιος Μαρτίνος & οικογένεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη