"Η οικογένεια μου ήταν ΠΑΣΟΚ, Παπανδρεϊκοί"


Ανοιγμα στην ευρύτερη αριστερά και κεντροαριστερά έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης ενώ κάλεσε τον κόσμο στις ευρωεκλογές να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση και να χτίσει την ισχυρή αντιπολίτευση.

Μιλώντας στο "Attica TV" κάλεσε το προοδευτικό κέντρο της χώρας να έλθει στο φυσικό του σπίτι που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρθηκε στους κεντρώους ψηφοφόρους της ΝΔ καθώς και εκείνους που προέρχονται από το σημιτικό ΠΑΣΟΚ λέγοντας: "Δεν νομίζω ότι οι κεντρώοι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι υπερήφανοι για τις δηλώσεις των ακροδεξιών υπουργών του κ. Μητσοτάκη. Η ΝΔ επιλέγει να συγκυβερνήσει με την ακροδεξιά. Η πολιτική της έχει πάρει αυτό το φιλελεύθερο κέντρο και το έχει κάνει στυγνή νεοφιλελεύθερη πολιτική".

Για το αν θα επιδιώξει συνεργασία με τον Νίκο Ανδρουλάκη την επομένη των ευρωεκλογών απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε "πριν από ένα χρόνο του κ. Ανδρουλάκη του είχε ξυνίσει ο Τσίπρας τώρα δεν θέλει εμένα. Ας μας πει τι θέλει; 
Αν θέλει να γίνει πρωθυπουργός ας πάει στον κόσμο να τον ψηφίσει". Διευκρίνισε ότι "εμείς όμως θα προχωρήσουμε στη δημοκρατική παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος. 

Και θα προσκαλέσω στελέχη του, πρώην στελέχη, πρώην υπουργούς αυτού του χώρου, του ΠΑΣΟΚ τον οποίο χώρο σέβομαι πάρα πολύ γιατί κατ' αρχάς η οικογένειά μου ανήκε σ' αυτό το χώρο, ο πατέρας μου, οι γονείς μου ήταν παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ". 

Ανέφερε ακόμη ότι "στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένα κομμάτι που είναι προοδευτικό, και ένα άλλο που είναι πηγή δυναμικού για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το ίδιο που ήταν παλιά, ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν μπορεί να αναστηθεί και ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος του 2015. Υπάρχουν άλλα διακυβεύματα".


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη