Μητέρα δύο παιδιών πέθανε μετά από λιποαναρρόφηση


Η 57χρονη υποβλήθηκε σε μια επέμβαση ρουτίνας, συγκεκριμένα λιποαναρρόφηση, και βρέθηκε να χάνει τη ζωή της εντελώς αναπάντεχα λίγες ώρες μετά.

Θρήνος στην Πάτρα για την 57χρονη Χαρά που πέθανε μετά από λιποαναρρόφηση - Καταγγελία για τον γιατρό της κλινικής στη Γλυφάδα

Πάντως η οικογένειά της έχει διορίσει ήδη τεχνικό σύμβουλο για να λάβουν απαντήσεις στα βασανιστικά "γιατί".

Τα σενάρια πολλά, όπως και τα ερωτήματα. Τι πήγε τόσο λάθος και από μια επέμβαση "ρουτίνας" όπως είναι η λιποαναρρόφηση βρέθηκε να χάνει τη ζωή της μια υγιέστατη γυναίκα;


Τι λέει η κόρη της 57χρονης
Πρωί Δευτέρας και η Χαρά Ιωαννίδη ανεβαίνει στην Αθήνα για να υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση σε γνωστή κλινική της Γλυφάδας. 
Η κόρη της, που ήταν μαζί της στην Αθήνα, περιγράφει στην εφημερίδα "Γνώμη" πως διαδραματίστηκαν τα γεγονότα.

"Πήγαμε με τη μητέρα μου στο συγκεκριμένο κέντρο στη Γλυφάδα. Δεν έγινε κανένας προεγχειρητικός έλεγχος και άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία. Η επέμβαση έγινε στις 12 το μεσημέρι. Μετά από λίγο πήγαμε σπίτι και ο γιατρός μας διαβεβαίωσε ότι όλα πήγαν καλά. Λίγο αργότερα όμως η μητέρα μου άρχισε να πονά και να έχει ναυτίες. Όμως έφαγε και κοιμήθηκε περίπου δύο ώρες", περιέγραψε στην εφημερίδα "Γνώμη" η κόρης της ιδιοκτήτριας κομμωτηρίου.

Το βράδυ της Δευτέρας η 57χρονη Χαρά αρχίζει να νιώθει έντονο πόνο στο κεφάλι και τα άκρα. Ξύπνησε μέσα στη νύχτα την κόρη της και της ζήτησε να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

"Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον γιατρό αλλά δεν τα κατάφερα. Την πήγα στο Ιπποκράτειο. Μας είπαν ότι οι εξετάσεις ήταν καθαρές, όπως η μαμά μου ζαλιζόταν. Ξαναπήγαμε σπίτι. Στο ασανσέρ στην κυριολεξία λιποθύμησε πάνω μου. Τη συνεφέρω και στη συνέχεια την ξαναπάω σε Νοσοκομείο".

Όχι σε ένα ούτε σε δύο αλλά σε τρία νοσοκομεία πήγε η 57χρονη γυναίκα πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.
Αυτή είναι η δραματική περιγραφή της κόρης της 57χρονης που από τη μία έβλεπε την μητέρα της να "σβήνει" στην αγκαλιά της και από την άλλη να ακούει τους γιατρούς να λένε πως δεν βρίσκουν τίποτα.

"Τη δεύτερη φορά την πήγα σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο οποίο όπως έμαθα χειρουργούσε ο γιατρός της Γλυφάδας. Της έκαναν τρίπλεξ, εξετάσεις αίματος, ήταν σε άσχημη κατάσταση και μας έδωσαν εξιτήριο. Με το που γυρίσαμε σπίτι άρχισε να έχει και έντονο πόνο στο στομάχι. Τα πόδια της έβγαζαν φουσκάλες. Δεν μπορούσε να μιλήσει η μαμά μου. Πήρα την Αστυνομία. Με περιπολικό τη μεταφέραμε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Οι γιατροί έπεσαν πάνω της. Μάλιστα τη διασωλήνωσαν, όμως δεν τα κατάφερε. Μας ενημέρωσαν ότι η μαμά μου έφυγε".


Η Χαρά Ιωαννίδη υπήρξε μια από τις σημαντικότερες επιχειρηματίες της Πάτρας στον χώρο της κομμωτικής με πάθος για τη δουλειά της.
"Είμαστε επαγγελματίες. Κι ένας επαγγελματίας πρέπει να είναι σωστός σε όλα. Και είμαστε", είχε πει η 57χρονη.

Πέρα από απέραντη θλίψη, η υπόθεση γεννά και πολλούς προβληματισμούς. Οι δικοί της άνθρωποι, τα παιδιά της και ο σύζυγός της προσπαθούν να λάβουν απαντήσεις στα τόσα ερωτήματα που έχουν.

Ο τεχνικός σύμβουλος έχει ολοκληρώσει τη νεκροτομή και σε λίγες μέρες αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα.

Καταγγελία για τον γιατρό που έκανε τη λιποαναρρόφηση
"Δεν είναι πλαστικός χειρούργος ο γιατρός που έκανε τη λιποαναρρόφηση", λέει ο Γιάννης Λύρας, πλαστικός χειρούργος και μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου.
"Δεν είναι καθόλου απλή επέμβαση η λιποαναρρόφηση. Παγκοσμίως οι περισσότεροι θάνατοι από την πλαστική χειρουργική γίνονται από τη λιποαναρρόφηση και από καμία άλλη επέμβαση", επεσήμανε ο κ. Λύρας στην εκπομπή του Mega.

Ειδικά για το περιστατικό της 57χρονης ιδιοκτήτριας κομμωτηρίου ανέφερε ο ιατρός:

"Ως μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου από δική μου έρευνα είδα ότι το άτομο που έκανε την επέμβαση δεν είναι πλαστικός χειρουργός. Επειδή δεν είναι πλαστικός χειρουργός, το πειθαρχικό συμβούλιο των πλαστικών δεν θα ασχοληθεί, όμως θα ασχοληθεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών".

Συμπληρωματικά, ο πλαστικός χειρούργος είπε ότι η επέμβαση της λιποαναρρόφησης πραγματοποιήθηκε χωρίς να έχει γίνει κανένας προεγχειρητικός έλεγχος στην ασθενή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη