Ο καιρός μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα


Ο καιρός μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα
Την Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή θα εκδηλωθεί αστάθεια στην κεντρική και βόρεια κυρίως Ελλάδα, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα έχουμε έναν άστατο καιρό στα δυτικά, τα βόρεια και σε ένα κομμάτι του ανατολικού Αιγαίου, δηλαδή κάποιες μπόρες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.

Την Κυριακή του Πάσχα, η μέρα μπορεί να ξεκινήσει με γενικά βελτιωμένο καιρό, όμως και πάλι το μεσημέρι και το απόγευμα στη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, αλλά και στα βορειοανατολικά τμήματα, δηλαδή ανατολική Μακεδονία και Θράκη, θα έχουμε κάποιες τοπικές μπόρες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχει μόνο τοπική συννεφιά, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος αρκετή ηλιοφάνεια.

Για την επιστροφή των εκδρομέων, τη Δευτέρα του Πάσχα, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η αστάθεια αυτή θα συνεχιστεί το μεσημέρι και το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 02-05-2024
Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θράκη, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ηπειρωτικά ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά ως προς τις μέγιστες τιμές της. Θα φτάσει στα νησιά τους 23 με 25 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-05-2024
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 04-05-2024
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα, νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα και μόνο το πρωί στα βορειοανατολικά θα είναι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 05-05-2024
Στην ηπειρωτική χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το πρωί στο νότιο Αιγαίο όπου θα σημειωθούν βροχές και βαθμιαία βελτίωση.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

Για την επιστροφή των εκδρομέων, τη Δευτέρα του Πάσχα, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η αστάθεια αυτή θα συνεχιστεί το μεσημέρι και το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη