Επτά ακρωτηριασμοί από βεγγαλικά την ώρα της Ανάστασης


Eντατικοί και εκτεταμένοι ήταν οι έλεγχοι της αστυνομίας το Μεγάλο Σάββατο και για εντοπισμό ατόμων με κροτίδες και βεγγαλικά, αλλά για άλλη μία χρονιά ο απολογισμός είναι θλιβερός: Την ημέρα της Ανάστασης, συνελήφθησαν τρία άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 1.400 κροτίδες, αλλά καταγράφηκαν έξι ακρωτηριασμοί.

Στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, συνελήφθη ακόμη 49χρονος για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών – εμπρηστικών υλών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην κατοχή του εντοπίστηκαν δύο εκτοξευτήρες με 16 κροτίδες. ​

Στην ίδια περιοχή, στην οδό Πάρνηθος, συνελήφθησαν δύο άτομα 21 ετών για «κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών – εμπρηστικών υλών»» και για το «νόμο Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και άλλες Διατάξεις»

Για ακόμη μία χρονιά δεν έλειψαν και οι σοβαροί τραυματισμοί, με περιπτώσεις ακρωτηριασμού ύστερα από διακομιδή στο νοσοκομείο.

Καταγράφηκαν πέντε ακρωτηριασμοί από βεγγαλικά στην Αττική, ένας στα Χανιά κι ένας ακόμη στους Φούρνους.

Στη μία περίπτωση, το θύμα είναι ένας 14χρονος. 
Ο έφηβος ήταν ήταν στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, στον Γαλατά Χανίων, όταν έσκασε κροτίδα στο χέρι του. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη ακρωτηριασμό σε τρία δάχτυλα του δεξιού του χεριού.

Σε βάρος της μητέρας του σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Στην Ικαρία μεταφέρθηκε 35χρονος από τους Φούρνους που υπέστη ακρωτηριασμό δακτύλου από κροτίδες. Οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς.

Στην Αθήνα το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν πέντε περιστατικά, με το πιο σοβαρό στα Καλύβια πριν από την Ανάσταση το οποίο κατέληξε στον ακρωτηριασμό δακτύλων ενός άνδρα.

Δεκάδες συλλήψεις
Σύμφωνα με την αστυνομία, πάνω από 180.000 βεγγαλικά και κροτίδες κάθε τύπου έχουν κατασχεθεί σε ολόκληρη την επικράτεια από τα μέσα Απριλίου έως σήμερα και έχουν συλληφθεί 102 άτομα.
Ενδεικτικά, συνελήφθησαν χθες τρία άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 1.400 κροτίδες.
Στο Ρέθυμνο συνελήφθη ένα άτομο, στην επιχείρηση του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περί τις 2.800 κροτίδες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη