Αγιος ανακηρύχθηκε 15χρονο αγόρι που πέθανε από λευχαιμία, με απόφαση του πάπα Φραγκίσκου


"Ο Θεός είναι ο σπουδαιότερος φίλος μου και η Θεία Ευχαριστία η λεωφόρος μου προς τον Παράδεισο". 

Αυτή η φράση του Βρετανο-Ιταλού Κάρλο Ακούτις που πέθανε σε ηλικία μόλις 15 ετών από λευχαιμία συγκινεί χιλιάδες πιστούς.

Στα λίγα χρόνια που έζησε, αναγνωρίζεται ότι η δράση του για τη διάδοση του μηνύματος της εκκλησίας ήταν πολύ σημαντική ενώ λόγω της χρήσης του διαδικτύου και της έντονης παρουσίσας του στο youtube τον αποκαλούν ο "Influencer του Θεού". 
Τώρα, η Καθολική Εκκλησία αποφάσισε να προχωρήσει στην αγιοποίησή του κάνοντάς τον, τον πρώτο Άγιο του 21ου αιώνα.

Ο Ακούτις ήταν ένα παιδί-θαύμα των Η/Υ, που βοήθησε στη διάδοση στο Διαδίκτυο της διδασκαλίας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, και σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, o Πάπας Φραγκίσκος πιστοποίησε την Πέμπτη την απόδοση στον έφηβο ενός δεύτερου μεταθανάτιου θαύματος, προκρίνοντάς τον έτσι για αγιοποίηση.

Από τους συνολικά 912 ανθρώπους που αγιοποιήθηκαν από τον Πάπα Φραγκίσκο, ο τελευταίος είχε γεννηθεί το 1926.

Ποιος ήταν ο κομπιουτεράς άγιος
Ο Ακούτις γεννήθηκε το 1991 στο Λονδίνο προτού μετακομίσει, όταν ήταν παιδί ακόμη, με τους Ιταλούς γονείς του -τον Αντρέα Ακούτις και την Αντόνια Σαλτζάνο- στο Μιλάνο.

Η μητέρα του Ακούτις είχε δηλώσει παλαιότερα στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ότι ο γιος της από την ηλικία των τριών ετών ζητούσε να επισκέπτεται ναούς που συναντούσαν σε δρόμους του Μιλάνου, χάριζε σε φτωχούς το χαρτζιλίκι του, στήριζε συμμαθητές του οι γονείς των οποίων χώριζαν, υπερασπιζόταν συμμαθητές του με αναπηρία που δέχονταν bullying και μοίραζε γεύματα και υπνόσακους σε άστεγους στην οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας.

Ο έφηβος συνέβαλε στη δημιουργία και διαχείριση ιστοσελίδων Καθολικών Οργανισμών, ανάμεσά τους και μιας που κατέγραφε θαύματα ανά την υφήλιο, λόγος για τον οποίο έχει χαρακτηριστεί και «προστάτης του Διαδικτύου».

Η πορεία του 15χρονου προς την αγιοποίηση
Η πορεία προς την αγιοποίηση του Ακούτις ανακοινώθηκε το 2020, όταν το Βατικανό έκρινε ότι ο Ακούτις «μεσολάβησε από τον Παράδεισο» για τη θεραπεία αγοριού από τη Βραζιλία το οποίο έπασχε από σπάνια ασθένεια.

To δεύτερο «θαύμα» που αποδίδεται στον Ακούτις -δύο προϋποθέτει το Βατικανό προκειμένου να δώσει σε κάποιον το χρίσμα του αγίου- το πιστοποίησε ο Πάπας Φραγκίσκος μετά από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας επαλήθευσης θαυμάτων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, η οποία ερεύνησε την ακρίβεια ισχυρισμών ότι μια γυναίκα ηλικίας 21 ετών από την Κόστα Ρίκα ανέρρωσε με την παρέμβαση του εφήβου από σοβαρό τραυματισμό που υπέστη μετά από ατύχημα με ποδήλατο στη Φλωρεντία προ διετίας.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη