Η 50χρονη διευθύντρια εφορίας και αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης


Η 50χρονη διευθύντρια εφορίας και αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης
Εφοριακοί-εκβιαστές που λειτουργούσαν στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης, με έδρα τη ΔΟΥ Χαλκίδας, έπεσαν στα δίχτυα των "Αδιάφθορων" της ΕΛΑΣ. Εφτά μέλη της οργάνωσης των εκβιαστών, που δρούσε από τον Νοέμβριο του 2023, οδηγήθηκαν με χειροπέδες και κατεβασμένα κεφάλια στο δικαστικό Μέγαρο της Χαλκίδας και τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Πρόκειται για διευθυντικά στελέχη και υπαλλήλους της Εφορίας Χαλκίδας.

Εκβίαζαν επιχειρηματίες
Οι εφοριακοί εκβίαζαν επιχειρηματίες και εάν πλήρωναν, τότε και μόνο τότε διεκπεραίωναν τις φορολογικές εκκρεμότητες τους. Έτσι, μέσα σε διάστημα μόλις τριών μηνών απέσπασαν συνολικά 95.600 ευρώ από 17 περιπτώσεις.

Εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με τους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ, ήταν η 50χρονη Προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, ενώ δεξί της χέρι ήταν η υπεύθυνη χορήγησης φορολογικής ενημερότητας, 67 ετών.

Σημαντικά μέλη στη δομή της συμμορίας ήταν τρεις ακόμη εργαζόμενοι της Εφορίας. Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ελέγχου 52 ετών, ο Προϊστάμενος στο Τμήμα Εσόδων 54 ετών και ένας υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας 50 ετών.

Αναμεσά στους συλληφθέντες είναι μια 56χρονη διεκπεραιώτρια και ένας 62χρονος λογιστής οι οποίοι ανήκαν στην υποομάδα που είχε δημιουργήσει η Αρχηγός της οργάνωσης.

Θέση για την εξάρθρωση της σπείρας έκανε και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

"Η συστηματική δουλειά της ΕΛΑΣ, της ΑΑΔΕ και των δικαστικών αρχών αποδεικνύει την ισχυρή μας θέληση να συγκρουστούμε με κάθε μορφή παρανομίας ακόμα και αν αυτή πηγάζει στην ίδια την Δημόσια Διοίκηση".

Το "φακελάκι" των 10.000 ευρώ
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται την Δευτέρα όταν ένα από τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης αποκάλυψε στους αστυνομικούς πως λίγη ώρα νωρίτερα είχε δώσει έναν λευκό φάκελο με 10.000 ευρώ στην προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, μετά από εκβιασμό που είχε υποστεί από υπάλληλους της εφορίας.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν επιτόπου οι αξιωματικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων βρήκαν τα χρήματα την ύπαρξη των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει η 50χρονη. Μάλιστα σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων ανάμεσα σε άλλα βρέθηκαν και σχεδόν 79.000 σε μετρητά.

"Έτσι το κάνουμε"
Η προϊσταμένη της ΔΟΥ, η οποία έχει συλληφθεί ανέφερε σύμφωνα με το Mega προφορικά, δηλαδή δεν συμπεριλαμβάνεται στην κατάθεση που έχει δώσει στις Αρχές, πως ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2023 τα καθήκοντά της στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

Είπε λοιπόν στους αξιωματικούς του Εσωτερικών Υποθέσεων πως γνώριζε ότι αυτό γινόταν και πριν αναλάβει και μάλιστα όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της, δύο από τις συλληφθείσες από τη ΔΟΥ Χαλκίδας, την πλησίασαν και της είπαν, πως "αυτά γίνονταν και τα προηγούμενα χρόνια και περνούσαμε όλοι καλά. Μπορείς και εσύ να βγάζεις κάτι παραπάνω για τις δικές σου ανάγκες".
Έτσι λοιπόν, όπως είπε, πείστηκε...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη