Ανδρας έσφαξε την σύζυγο του καταμεσής του δρόμου σε πολυσύχναστη περιοχή της Αττικής


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για την υπόθεση-θρίλερ με τη νεκρή 40χρονη γυναίκα, η οποία βρέθηκε με ένα μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά το πρωί της Πέμπτης στο Μενίδι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η 40χρονη είχε προχωρήσει στο παρελθόν σε καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του εν διαστάσει συζύγου της, ωστόσο δεν επιθυμούσε να φιλοξενηθεί σε δομή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελευταία καταγγελία έγινε τις ημέρες του Πάσχα.


Κατά το παρελθόν, δύο ακόμα φορές, το 2013 και το 2022, το θύμα είχε υποβάλει έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία, κατά τις οποίες είχε αναζητηθεί και συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.

Ο πρώην σύντροφος της γυναίκας, ηλικίας περίπου 50 ετών αναζητείται από τους αστυνομικούς.

Η καταγγελίες
Η πρώτη καταγγελία από το θύμα σε βάρος του πρώην συζύγου της έγινε πριν 11 χρόνια. Ειδικότερα, στις 4 Απριλίου 2013, η 40χρονη υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2022, το θύμα υπέβαλε επίσης έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση), ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Γίνεται μνεία ότι υπήρχε δικαστική απόφαση βάσει της οποίας ο δράστης απαγορευόταν να διαμένει με το θύμα, αλλά η ίδια του το είχε επιτρέψει από το 2018. Της χορηγήθηκε έγγραφο για την εξέτασή της από ιατροδικαστή και έντυπο με φορείς και τηλέφωνα για θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Τέλος στις 7 Μαΐου 2014, η 40χρονη υπέβαλε για τελευταία φορά έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση), ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ έλαβε ρητή δικάσιμο για Παρασκευή 17 Μαΐου 2024. Της χορηγήθηκε παραγγελία για Ιατροδικαστική εξέταση και δόθηκαν πληροφορίες, οδηγίες και έντυπο υλικό, προκειμένου να λάβει εάν επιθυμεί την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς.

Επιπλέον ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης, στο κινητό της τηλέφωνο, της εφαρμογής "Panic Button" και της χορηγήθηκε κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή. Ενημερώθηκε για τη δυνατότητα μεταφορά της σε δομή φιλοξενίας και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί.
Το χρονικό του εγκλήματος

Υπενθυμίζεται ότι 40χρονη εντοπίσθηκε το πρωί της Πέμπτης στην οδό Πάρνηθος, στην άκρη του δρόμου, με ένα μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά. Οι άνδρες του ανθρωποκτονιών απέκλεισαν αμέσως το ενδεχόμενο ληστείας, καθώς στον τόπο του εγκλήματος, βρέθηκαν η τσάντα, το κινητό και το πορτοφόλι της.

Κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι στη διάρκεια της νύχτας άκουσε φωνές από καυγάδες και εκκλήσεις για βοήθεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη