Θεσσαλονίκη : Εξελίξεις στην δική για τον θάνατο του άτυχου Νάσου Κωνσταντίνου


Θεσσαλονίκη : Εξελίξεις στην δική για τον θάνατο του άτυχου Νάσου Κωνσταντίνου 

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα στο Εφετείο η δίκη για τον θάνατο του 24χρονου Κύπριου Νάσου Κωνσταντίνου, ο οποίος έχασε τη ζωή του τον Απρίλιο του 2017, στη Θεσσαλονίκη, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στην προσπάθειά του να ξεφύγει από επίθεση οπαδών του Ηρακλή. Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο φίλος του Νάσου, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του επίδικου περιστατικού.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο ίδιος περπατούσε δίπλα στον 24χρονο Κύπριο, ενώ μπροστά τους προπορεύονταν δύο φίλοι τους. 

Η τετραμελής παρέα των Κυπρίων οπαδών του ΠΑΟΚ επέστρεφε, μέσω της οδού Αγίου Δημητρίου, από το γήπεδο της Τούμπας, όπου είχαν παρακολουθήσει αγώνα του «Δικεφάλου» και στο ύψος της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ τούς πλησίασαν «έξι-επτά άτομα που φορούσαν σκουρόχρωμα ρούχα, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και κρατούσαν σιδερολοστούς, σιδερογροθιές και ξύλα», όπως ανέφερε ο μάρτυρας.

«Ήρθαν κάτω πάνω μας και μας ρώτησαν 
"Παοκάκια είστε;". 
Ένας από τους προπορευόμενος φώναξε: "τρέξτε". 
Αρχίσαμε να τρέχουμε. Τα παιδιά που ήταν μπροστά ξέφυγαν. 
Εμένα και τον Νάσο μάς περικύκλωσαν και η μόνη διέξοδος ήταν να βγούμε στον δρόμο. 
Με ρίξανε πάνω στο καπό ενός αυτοκινήτου και με χτυπούσαν δύο άτομα με γυμνά χέρια. Μετά ακούσαμε ένα "μπαμ". Φώναζαν "τι σας κάνει η Θύρα 10" (σ.σ. σύνδεσμος της ομάδας του Ηρακλή)» κατέθεσε ο ίδιος.

Ο μάρτυρας είχε κληθεί στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης να αναγνωρίσει τα δυο άτομα - κατηγορούμενους που τον χτύπησαν. 

Τότε είχε καταθέσει πως αναγνωρίζει σε ποσοστό 80% τον έναν και σε ποσοστό 75% τον άλλον. 

Τον δεύτερο, όπως κατέθεσε, τον συνάντησε τυχαία λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Νάσου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και τον αναγνώρισε εκ νέου. 

«Με κοιτούσε επίμονα» κατέθεσε χαρακτηριστικά ο νεαρός μάρτυρας.

Απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις του δικαστηρίου για το εάν εμμένει στη θέση του για τη συμμετοχή των δύο κατηγορούμενων στο επίδικο επεισόδιο, ο ίδιος ανέφερε τα εξής: 
«Δεν θα πω ψέματα για να καταδικαστεί κάποιος άδικα. Θεωρώ πως ναι, είναι αυτοί. Αυτό είναι το τελικό συμπέρασμα».

Αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στο οπαδικό επεισόδιο που οδήγησε στον θάνατο του 24χρονου Κύπριου Νάσου Κωνσταντίνου, ο 26χρονος που κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης.

«Δεν ήμουν εκεί» επέμεινε να λέει στην απολογία του και απαντώντας στον φίλο του Νάσου που κατέθεσε νωρίτερα ότι τον συνάντησε κάποιους μήνες μετά το επεισόδιο και τον κοιτούσε επίμονα, είπε πως αυτό δεν ισχύει καθώς δεν τον γνώριζε καν. «Και να τον έβλεπα στον δρόμο δεν ήξερα ότι είναι αυτός», ανέφερε. Σημείωσε δε, ότι την ώρα του επίδικου συμβάντος ο ίδιος ήταν σε άλλο σημείο της πόλης. Η διαδικασία διεκόπη και θα επαναληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ένα ακόμη άτομο που όμως δεν εμφανίστηκε στο ακροατήριο και εκπροσωπείται από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και 8 μηνών, με αναγνώριση ελαφρυντικού μετεφηβικής ηλικίας και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη