Τα τσιράκια του Πούτιν στο 18% στην Ελλάδα


Η χαμηλή συμμετοχή στις φετινές ευρωεκλογές φέρνει και στην Ελλάδα την τάση που επικρατεί σε ολόκληρη την Ευρώπη, με την ενίσχυση της ακροδεξιάς και τον λαϊκιστικών κομμάτων που ενισχύει η χούντα του Πούτιν στην Ευρώπη, με σκοπό την αποσταθεροποίηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Συνολικά, βάσει των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων, τα ακροδεξιά και δεξιά -δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας- κόμματα, αυτά που υιοθετούν αντιευρωπαϊκή και ξενοφοβική ρητορική, συγκεντρώνουν ποσοστό το οποίο ξεπερνά το 18%, λαμβάνοντας θέση… αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γεγονός το οποίο επιχειρεί να κεφαλαιοποιήσει γρήγορα- γρήγορα ο Κυριάκος Βελόπουλος, προσπαθώντας να λάβει θέση ηγέτη της “υπερδεξιάς” με το πρώιμο κάλεσμά του για συστράτευση.

Το κόμμα “Ελληνική Λύση”, το οποίο καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στην επικράτεια κάνει επίδειξη δύναμης στη Βόρεια Ελλάδα, σε κάποιες περιφέρειες της οποίας κατακτά τη δεύτερη θέση, με ποσοστά τα οποία ξεπερνούν και το 15%! Με την ενσωμάτωση στο 39,72%, το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου συγκεντρώνει ποσοστό το οποίο φτάνει το 9,73%. 
Ακολουθεί το “Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα Νίκη”, με 4,43% και η “Φωνή Λογικής” της Αφροδίτης Λατινοπούλου, η οποία ξεπερνά οριακά το 3% (3,05%). 
Στο 1,46% οι “Πατριώτες” του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη