Στο πόδι η Χαλκιδική - Πρωτοφανής πρόκληση της " Ελληνικός Χρυσός "


Στο πόδι η Χαλκιδική - Πρωτοφανής πρόκληση της " Ελληνικός Χρυσός "

Πρόβα τζενεράλε για το "εργασιακό" της Κυβέρνησης Μητσοτάκη
Στους δρόμους οι εργαζόμενοι, συνεχείς απεργίες και κινητοποιήσεις
 Τετραήμερη 12ωρη εργασία σε βάρδιες από τις 6:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα και από τις 6:00 το απόγευμα μέχρι τις 6:00 το πρωί,  σε υπόγειες στοές και περιβάλλον  βαριάς βιομηχανίας,  δουλειά και ύπνο και πάλι το ίδιο δηλαδή,  είναι οι επιταγές των πολυεθνικών, με την ανοχή ή πιθανόν και την ενθάρρυνση της Κυβέρνησης.

 Χωρίς εθνικές και θρησκευτικές αργίες,  με την  καταστρατήγηση δηλαδή  της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης  του Ελληνα εργαζόμενου,  σε εργασιακές συνθήκες Μεσαίωνα μέχρι τελικής πτώσης.

Αναστάτωση  επικρατεί τις τελευταίες μέρες στην Χαλκιδική,  καθώς σε μία από τις μεγαλύτερες μεταλλευτικές επιχειρήσεις στην χώρα, επιχειρείται κατάργηση του οκταώρου και η επιστροφή των συνθηκών εργασίας στα βάθη του Μεσαίωνα, προκαλώντας το αίσθημα δικαίου και του δικαιώματος στην αξιοπρεπή και ασφαλή εργασία μιας ολόκληρης κοινωνίας που γενιές τώρα γαλουχήθηκε στις εξορύξεις και την ζωή στις υπόγειές στοές και την βαριά βιομηχανία.

 Η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" θυγατρική της Καναδικής "eldorado gold" η οποία επιχειρεί στα μεταλλεία Κασσάνδρας στη βορειοανατολική Χαλκιδική, στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης  για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης των εργαζομένων της, προτείνει την κατάργηση τις οκτάωρης βάρδιας και την μετατροπή του εργασιακού καθεστώτος σε εργασία  τεσσάρων ημερών δωδεκάωρης συνεχούς εργασίας, η οποία θα ακολουθείτε από 4 μέρες ανάπαυσης.

 Ζητούν δηλαδή την κατάργηση εθνικών και θρησκευτικών αργιών και υπέρβαση των 40 εβδομαδιαίων ωρών εργασίας.

 Σε περίπτωση που μία τέτοια πρόταση προχωρήσει, δημιουργούνται τεράστια προβλήματα καθώς άνθρωποι που δουλεύουν εκατοντάδες μέτρα κάτω από τη γη,  ή σε βιομηχανικό περιβάλλον  επιβαρυμένο από βαρέα μέταλλα και χημικούς παράγοντες κάθε είδους, θα εργάζονται συνεχώς 12  ώρες, από τις 6:00 το πρωί μέχρι τις 6:00 το απόγευμα ή από τις 6:00 το απόγευμα μέχρι τις 6:00 το πρωί, για τέσσερις συνεχείς μέρες !!!! 

Γεγονός που το πιθανότερο είναι να επιφέρει εργατικά δυστυχήματα λόγω κόπωσης, φόρτου εργασίας και εργασιακού στρες, με φυσικό επακόλουθο την αύξηση  των εργατικών δυστυχημάτων και της θνησιμότητας των μεταλλωρύχων, η οποία ήδη είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο,  λόγω των σκληρών συνθηκών στις υπόγειες γαλαρίες.

 Επίσης κάτι τέτοιο θα επιφέρει διάλυση του κοινωνικού ιστού στην βορειοανατολική Χαλκιδική, καθώς η 12ωρη συνεχής εργασία θα έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των εργαζομένων στα σπίτια τους, καθώς δεν θα έχουν κουράγιο να βγουν έξω από την πόρτα τους,  απομακρυνόμενοι έτσι από τις οικογένειες, τους φίλους τους και  την κοινωνική ζωή της περιοχής.

Οι  χιλιάδες εργαζόμενοι  και η οικογένειές τους βρίσκονται αναβρασμό έχοντας είδη ξεκινήσει κινητοποιήσεις με 24ωρες απεργίες και συγκεντρώσεις έξω από τα εργοτάξια της περιοχής.

Στο πλευρό των εργαζόμενων βρίσκονται ο δήμαρχος  Στέλιος Βαλλιάνος και η δημοτικές αρχές της περιοχής, η Eκκλησία  o βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας  Γιάννη Γιώργου καθώς και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης,  με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να αγνοεί επιδεικτικά τα τεκταινόμενα στην περιοχή.

Οι μεταλλωρύχοι απορρίπτουν τους εκβιασμούς και αγωνίζονται για να μην καταργηθεί η 8ωρη εργασία, για καμία αλλαγή στις αργίες, για υπογραφή νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις.

Οπως καταγγέλλουν τα Σωματεία, η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" , στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε επιχείρησε έναν ακόμα εμπαιγμό, προτείνοντας στους εργαζόμενους αύξηση 5% στον βασικό μισθό, αλλά με την προϋπόθεση να δεχτούν την εφαρμογή «νέου προγράμματος εργασίας» με 12ωρη - 4ήμερη εργασία και κατάργηση των αργιών, με 182 ώρες επιπλέον εργασίας τον χρόνο! 

Πρωτοπόρα στην εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου Χατζηδάκη φαίνεται ότι θέλει να γίνει η «Ελληνικός Χρυσός», προτείνοντας στους εργαζόμενους των «Μεταλλείων Κασσάνδρας» την μετατροπή των 8ωρων βαρδιών σε 12ωρες για 4 μέρες (με 4 συνεχόμενα ρεπό) και την κατάργηση όλων των αργιών του έτους (λειτουργία μεταλλείου 365 μέρες τον χρόνο), γεγονός που οδηγεί σε αύξηση των ωρών εργασίας κατά 182 ανά έτος (δηλαδή περίπου 23 μέρες επιπλέον).

Το ζήτημα προέκυψε με τη λήξη της επιχειρησιακής σύμβασης στις 31 Μαρτίου. Όπως ανέφερε μιλώντας στο alterthess.gr ο Γιάννης Μάλαμας, πρόεδρος του Σωματείου Υπόγειων Στοών, «λίγο πριν λήξει η σύμβασή μας η εταιρεία μάς κάλεσε σε διαπραγμάτευση. Αυτό που προτείνει η εταιρεία είναι 4 μέρες 12ωρης εργασίας όπου οι παραπάνω από το 8ωρο ώρες εργασίας θα πληρώνονται ως συμφωνημένο μη υπερωριακό ωράριο». 

Όπως αναφέρει ο ίδιος, μέχρι σήμερα τα σωματεία των εργαζομένων είχαν συμφωνήσει σε 3 βάρδιες 8ωρης συνεχούς λειτουργίας στις στοές αλλά με κατοχυρωμένες στην επιχειρησιακή σύμβαση τις 14 αργίες τον χρόνο και αδιαπραγμάτευτη θέση την μη αύξηση του ωραρίου ειδικά στις υπόγειες στοές.

«Στις υπόγειες στοές δε μπορεί κανείς να δουλέψει για πάνω από 8 ώρες, το απαγορεύει η νομοθεσία του Κανονισμού Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών (σελ 30) που ορίζει ότι η υπερωριακή εργασία πρέπει να αποφεύγεται. Επιτρέπεται μόνο στις περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών (πυρκαγιά, ατύχημα, έκτακτη ανάγκη) ανέφερε  ο Γιάννης Μάλαμας, πρόεδρος του Σωματείου Υπόγειων Στοών

Όπως επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης σε ψήφισμα αλληλεγγύης του προς τα σωματεία των εργαζομένων αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο όπου:
▪ Καταγράφεται 27% αύξηση της παραγωγής στο μεταλλείο Ολυμπιάδας την τελευταία διετία, με ίδιο αριθμό εργαζομένων.
▪ Η μητρική εταιρία Eldorado Gold παρουσίασε πάνω από 1 δις δολάρια τζίρο το 2023, με αύξηση 16% το τελευταίο έτος.
▪ Τα μεταλλεύματα πουλιούνται σε τιμές ιστορικά υψηλές, με τη μέση τιμή πώλησης χρυσού να έχει αυξηθεί σε ένα χρόνο κατά 9%.

Μάλιστα, σε κοινή επιστολή του Επαγγελματικού Σωματείου Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας και του Σωματείου Εργαζομένων στο Εργοτάξιο Μεταλλείων Ολυμπιάδας Χαλκιδικής «Στοά 59», επισημαίνεται ότι το επάγγελμα των μεταλλωρύχων είναι από τα πιο βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα. 
Πέραν των κινδύνων λόγω των συνθηκών εργασίας (εκρήξεις, διαρροές χημικών, καθιζήσεις εδαφών, τοξικά αέρια, έλλειψη οξυγόνου), ιδιαίτερα οι εργάτες των στοών έχουν να αντιμετωπίσουν και την τεράστια σωματική και πνευματική κόπωση που προκαλούνται απ’ όλα τα παραπάνω και τα οποία συσσωρευτικά επιβαρύνουν με χρόνια προβλήματα τον ανθρώπινο οργανισμό.

Εντύπωση προκαλεί η αναφορά των σωματείων ότι παρά την ανάπτυξη της επιστήμης δεν υπάρχουν σαφή ιατρικά στοιχεία για τις επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό των καυσαερίων των μηχανημάτων και των χημικών στοιχείων των εκρηκτικών αλλά και των υλικών υποστήριξης που χρησιμοποιούνται στις στοές.

«Η υπερεντατικοποίηση της παραγωγής από την Ελληνικός Χρυσός γίνεται σε τέτοιο βαθμό, που η όποια περιοδική παρακολούθηση αυτών των χημικών στοιχείων σε τυχαίους σταθμούς μετρήσεων, σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι πως κανείς δε ξέρει να μας πει από που ακριβώς προέρχεται η μεγάλη αύξηση των βαρέων μετάλλων στις εξετάσεις των μεταλλωρύχων. Όπως, επίσης, δεν έχουμε καμία ουσιαστική απάντηση για όλα τα δερματικά, αναπνευστικά, μυοσκελετικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεκάδες συνάδελφοι μας αυτή τη στιγμή».


Το προηγούμενο διάστημα τα σωματεία των εργαζομένων στην «Ελληνικός Χρυσός» προχώρησαν σε κινητοποιήσεις και σε μια πρώτη συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας.

Για το θέμα επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες και προκλητικές τις νέες επιδιώξεις της Ελληνικός Χρυσός που «αποδεικνύουν ότι το μοναδικό κριτήριο για τις καπιταλιστικές επενδύσεις αποτελεί το κυνήγι του μέγιστου ποσοστού κέρδους για τους μετόχους-επενδυτές».

Ο βουλευτής σημειώνει ότι το νέο σύστημα οργάνωσης της εργασίας δεν έρχεται για να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και ευημερία της τοπικής κοινωνίας, αντίθετα θα τσακίσει τη ψυχική και σωματική υγεία των εργαζομένων, θα διαλύσει την κοινωνική ζωή και τον τόπο.

Πιο συγκεκριμένα, τα Σωματεία των μεταλλωρύχων, σε συνέχεια των κινητοποιήσεών τους όλο το προηγούμενο διάστημα με αγωνιστικές αποφάσεις μέσα από Γενικές Συνελεύσεις που συμμετείχαν πάνω από 600 εργαζόμενοι, απορρίπτουν τους εκβιασμούς, αλλά και τον εμπαιγμό της εργοδοσίας που μάλιστα πρότεινε στους εργαζόμενους αύξηση 5% στον βασικό μισθό, αλλά με την προϋπόθεση να δεχτούν την εφαρμογή «νέου προγράμματος εργασίας» με 12ωρη - 4ήμερη εργασία και κατάργηση των αργιών, με 182 ώρες επιπλέον εργασίας τον χρόνο (!) και αγωνίζονται για να μην καταργηθεί η 8ωρη εργασία, για καμία αλλαγή στις αργίες, για υπογραφή νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωσή τους.





































Η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδος υποστηρίζει τους εργαζόμενους της «Ελληνικός Χρυσός» στον αγώνα που ξεκινούν προκειμένου να αποτρέψουν την πρόθεση της εταιρίας για 12 ώρες εργασίας 365 μέρες τον χρόνο.

Τα Σωματεία Μεταλλωρύχων της «Ελληνικός Χρυσός»  με συντριπτική πλειοψηφία 97%, αποφάσισαν την συνέχιση του αγώνα τους με προκήρυξη στάσεων εργασίας και απεργιακών κινητοποιήσεων, κατά της   αποικιοκρατικής πρότασης της εταιρείας για υπογραφή νέας ΣΣΕ που περιλαμβάνει 12ωρο και 365 μέρες εργασίας τον χρόνο με κατάργηση όλων των επίσημων αργιών.
Το «νέο σύστημα» που προτείνει η εταιρεία, με τη 12ωρη – 4ήμερη εργασία και την κατάργηση των αργιών, με τις 182 ώρες επιπλέον εργασίας τον χρόνο, θα τσακίσει την ψυχική και σωματική υγεία των εργαζομένων, θα διαλύσει την κοινωνική ζωή και τον τόπο. Οι πολύωρες βάρδιες αν εφαρμοστούν θα έχουν προφανείς επιπτώσεις στην αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.
Οι 12ωρες βάρδιες, μαζί με τα αυξημένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και την ουσιαστική ανυπαρξία της Επιθεώρησης Μεταλλείων, έρχονται να δώσουν συντριπτικό χτύπημα στην προστασία της ζωής των εργαζομένων στις στοές.
Αποτελεί το επόμενο επεισόδιο του «Στρατηγικού Οδικού Χάρτη 2021 – 2024», που προϋποθέτει την όλο και μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Ενώ ταυτόχρονα η εταιρεία είχε 27% αύξηση της παραγωγής στο μεταλλείο Ολυμπιάδας την τελευταία διετία, με ίδιο αριθμό εργαζομένων. Πάνω από 1 δισ. δολάρια τζίρο για την «Eldorado Gold» το 2023, με αύξηση 16% το τελευταίο έτος. Την ίδια στιγμή, οι μισθοί των εργαζομένων την τελευταία διετία έχουν αυξηθεί μόλις 2%. Τα μεταλλεύματα πουλιούνται σε τιμές ιστορικά υψηλές, με τη μέση τιμή πώλησης χρυσού να έχει αυξηθεί σε έναν χρόνο κατά 9%.
Τα παιχνίδια των εταιρειών με τι είναι προϊόν και τι παραπροϊόν και με την αξιοποίηση των παραπροϊόντων που είναι πολλές φορές πιο προσοδοφόρα από τα «προϊόντα» δεν ενδιαφέρουν τους εργάτες των μεταλλείων. Χρηματιστηριακά παιχνίδια που δεν έχουν σχέση με την παραγωγή αλλά με την ευκαιριακή απόδοση μετοχών δεν δίνουν σε καμμιά χώρα συγκριτικό πλεονέκτημα αλλά μόνο κέρδη από χρηματιστηριακές φούσκες σε λίγους.




Κοινή επιστολή Ι.Γιώργου, Κ. Ζωγράφου και Στ.Βαλιάνου προς την Κυβέρνηση για το εργασιακό καθεστώς των μεταλλωρύχων της Hellas Gold

Κοινή επιστολή για το θέμα της επιδιωκόμενης από την «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε» διευθέτησης των εργασιακών σχέσεων των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής, έστειλαν προς τους αρμόδιουςΥπουργούς και το Γραφείο του Πρωθυπουργού, ο Βουλευτής Χαλκιδικης Ιωάννης Γιώργος,η Αντιπεριφερειάχης Χαλκιδικής ΑικατερίνηΖωγράφου και ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής Στέλιος Βαλιάνος.

Η επιστολή απευθύνεται στις ηγεσίες των Υπουργείων: 

α) Εργασίας, 
β) Περιβάλλοντος και Ενέργειας, 
γ) Ανάπτυξης και 
δ) Εθνικής Οικονομίας. 
Κοινοποιείται δε στο Γραφείο Πρωθυπουργού και στην διοίκηση της«Ελληνικός Χρυσός ΑΕ».

Βουλευτής, Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος,εκφράζουν την υποστήριξή τους στα λογικά αιτήματα των μεταλλωρύχων και ζητούν την παρέμβαση των υπουργών με την ανάληψηπρωτοβουλίας για νομοθετική ρύθμιση που θα εξαιρεί το ιδιαίτερα βαρύ και απαιτητικό επάγγελμα του μεταλλωρύχου, από κάθε πιθανή διευθέτηση που θα καταστρατηγεί το ισχύον ωράριο εργασίας και θα καταργεί τις θεσμοθετημένες αργίες της Ελληνικής Πολιτείας.
Επισημαίνουν δε, την ανάγκη να απαντήσει η επενδύτρια Εταιρεία με σαφήνεια σε φήμες περί προθέσεων συρρίκνωσης της διάρκειας λειτουργίας του εργοστασίου Ολυμπιάδας και ζητούν ενημέρωση για την πορεία ελέγχου και την αξιολόγηση της εξέλιξης εφαρμογής της Σύμβασης μεταξύ της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» και του Ελληνικού Δημοσίου, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Ολόκληρη η κοινή επιστολή του Βουλευτή Ι.Γιώργου, της Αντιπεριφερειάρχη Αικ.Ζωγράφου και του Δημάρχου Στ.Βαλιάνου, έχει ως εξής:
"Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί
Οι υπογράφοντες επιθυμούμε δια της παρούσης να σας ενημερώσουμε και να επισημάνουμε την ανάγκη άμεσης παρέμβασής σας στο θέμα της επιδιωκόμενης από την «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» διευθέτησης του χρόνου εργασίας των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής -με προτεινόμενη εφαρμογή ωραρίου 10ωρης, 11ωρης ή 12ωρης εργασίας τεσσάρων ημερών- και της αναστάτωσης που έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία.

Ως Βουλευτής Χαλκιδικής, Αντιπεριφεριάρχης Χαλκιδικής και Δήμαρχος Αριστοτέλη, ζητούμε να ληφθούν υπόψη οι παρακάτω θέσεις μας:
Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στην αντίθεση των εργαζομένων μεταλλωρύχων της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» και των σωματείων τους, σε κάθε εργασιακή μεταβολή που θα καταστρατηγεί το οκτάωρο, με δεδομένη μάλιστα την πρόβλεψη του Κώδικα Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών, για συγκεκριμένο ωράριο των μεταλλωρύχων (6 ωρών και 40 λεπτών).
Συμμεριζόμαστε και μεταφέρουμε την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας, ότι η προτεινόμενη διευθέτηση θα οδηγήσει σε μείωση των αναγκαίων θέσεων εργασίας, παραπέμποντας σε άγνωστο χρονικό ορίζοντα τις προβλεπόμενες από τη Σύμβαση της Εταιρείας με το Ελληνικό Δημόσιο προσλήψεις, για κάλυψη 2.300 θέσεων εργασίας μονίμου προσωπικού, επί των οποίων η τοπική κοινωνία ευλόγως προσδοκά την ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης βάσει αναλογίας 90/10 υπέρ του τοπικού δυναμικού.
Προτείνουμε την από μέρους σας ανάληψη πρωτοβουλίας για νομοθετική ρύθμιση που θα εξαιρεί τους μεταλλωρύχους από τη δυνατότητα διαφορετικής διευθέτησης του ωραρίου, δεδομένων των ειδικών χαρακτηριστικών της εργασίας τους στο πλέον απαιτητικό περιβάλλον που συνδέεται ακόμα και με την τακτική χρήση εκρηκτικών, χαρακτηριστικά που καθιστούν απαγορευτική την υπέρβαση των ορίων κόπωσης του εργαζόμενου στις πιο δύσκολες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Διαφωνούμε με κάθε διευθέτηση του ωραρίου εργασίας των εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» και του συνόλου των απασχολούμενων μεταλλωρύχων στην επενδυτική μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική, που θα συνεπάγεται κατάργηση των θεσμοθετημένων αργιών της Ελληνικής Πολιτείας, λαμβάνοντας υπόψη τον αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνική ζωή της περιοχής , στην οικογενειακή ζωή των εργαζομένων και στον οικονομικό κύκλο των τοπικών επιχειρήσεων.
Ζητούμε την άμεση και σαφή απάντηση της επενδύτριας Εταιρείας, επί των φημών για προοπτικές συρρίκνωσης του σαφώς ορισμένου -στη Σύμβασή της Εταιρείας με το Ελληνικό Δημόσιο- χρόνου ζωής του εργοταξίου της Ολυμπιάδας του Δήμου Αριστοτέλη, καθώς και τη ρητή επανάληψη της δέσμευσης περί λειτουργίας των παραγωγικών τμημάτων των εργοταξίων (εξόρυξη , πλυντήρια ) από τον ίδια την επενδύτρια εταιρία και όχι από εργολαβικά σχήματα .
Συμμεριζόμαστε και συνυπογράφουμε το διαρκές αίτημα της τοπικής κοινωνίας, για πιστή εφαρμογή των προβλεπόμενων από τη Σύμβαση μεταξύ της επενδύτριας Εταιρείας και του Ελληνικού Δημοσίου, σε κάθε πτυχή της επένδυσης (προστασία περιβάλλοντος, ενίσχυση απασχόλησης, μεταλλευτικά τέλη, εταιρική κοινωνική ευθύνη, κ.λ.π.).

Ειδικά για το θέμα του προβλεπόμενου από τη Σύμβαση προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με προβλεπόμενη διάρκεια 25 ετών, προϋπολογισμού 70.000.000 δολαρίων και εμπροσθοβαρή διάθεση 15.000.000 δολαρίων εντός της πρώτης πενταετίας, επισημαίνουμε την αντίθεσή μας σε κάθε ολιγωρία της υλοποίησής του, με επίκληση συγκυριακών αιτίων, ή της σύνδεσή του με μεταγενέστερες απαιτήσεις που μπορεί να προβάλλονται από την Επενδύτρια Εταιρεία, εκτός των προβλεπόμενων από την ισχύουσα Σύμβαση.
Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί
Εκτιμώντας πως εκφράζουμε τη συντριπτική πλειονότητα της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής, ζητούμε να επιδείξετε άμεσα το ενδιαφέρον και τη μέριμνα της Ελληνικής Πολιτείας για την οριστική και πέραν πάσης αμφιβολίας προστασία του απειλούμενου αισθήματος εργασιακής ασφάλειας και ποιότητας ζωής των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής και προσδοκούμε την εντός εύλογου χρονικού περιθωρίου ενημέρωση ημών και της τοπικής κοινωνίας για την πορεία ελέγχου και την αξιολόγηση της εξέλιξης εφαρμογής της Σύμβασης μεταξύ της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» και του Ελληνικού Δημοσίου από τις αρμόδιες προς τούτο Υπηρεσίες."

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη