Πανελλήνιες 2024 : Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα – Πού μπορείτε να δείτε τις βαθμολογίες


Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλήνιων εξετάσεων του 2024.

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, μετά τη 13:00 το μεσημέρι, αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες 2024.

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις επιδόσεις τους με τρεις διαφορετικούς τρόπους.

Πώς θα ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα
Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των φετινών Πανελληνίων θα μπορέσουν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των εξετάσεων με τους εξής τρόπους:

Μπορούν να λάβουν τους βαθμούς τους μέσω sms στα κινητά τους.

Μέσω του gov.gr
 Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν την βαθμολογία τους πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τα αρχικά από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Στα Λύκεια όπου φοιτούν και όπου θα αναρτηθούν οι βαθμοί.

Στα ειδικά μαθήματα οι βαθμοί θα ανακοινωθούν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

Πώς θα δείτε τις βαθμολογίες στο κινητό
Η είσοδος στην υπηρεσία πραγματοποιείται με τα στοιχεία συμμετοχής στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, απαιτείται ο οκταψήφιος Κωδικός Υποψηφίου και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, καθώς επίσης και το κινητό τηλέφωνο του υποψηφίου. Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους ή να τον τροποποιήσουν

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η εισαγωγή μοναδικού κωδικού που θα αποσταλεί στο κινητό που δηλώθηκε κατά την εγγραφή στην υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία λειτουργεί συμπληρωματικά με τα γνωστά από τα προηγούμενα χρόνια μέσα ενημέρωσης.

Όλοι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα τους από την online εφαρμογή του ΥΠΑΙΘΑ πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, αλλά και μέσω των καταλόγων που θα αναρτηθούν στις σχολικές μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη