4 χιλιάρικα δήλωνε μηνιαίο εισόδημα ο Αντώνης Ρέμος, σύμφωνα με την οικονομική αστυνομία


Μετά από πολύμηνες έρευνες, οι   αρμόδιες αρχές διαπίστωσαν πως ο δημοφιλής τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος δήλωνε ετήσιο εισόδημα 50.000€ περίπου, ποσό που δεν συνάδει με την καταγεγραμμένη περιουσία του και τις καλλιτεχνικές και οικονομικές δραστηριότητες του.

Στην απάντηση που έδωσε μέσω των δικηγόρων του ο τραγουδιστής αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ εκφράζει την λύπη του για την δημόσια έκθεση του.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση μέσω των δικηγόρων του :
«Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

 Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία, και έτσι με εκθέτουν. 

Η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή. Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τι μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

Η έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα με επίκεντρο τον Αντώνη Ρέμο διήρκεσε πολλούς μήνες, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, και η δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων προήλθε με την ολοκλήρωση της, αφού οι ελεγκτές φέρεται να ανακάλυψαν συγκεκριμένα στοιχεία για τον ίδιο και εταιρία συμφερόντων του, η οποία φέρεται να έχει εντελώς διαφορετικό αντικείμενο από τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες.

Ως είθισται μάλιστα σε τέτοιου είδους ελέγχων η Αρχή κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες μόλις ολοκληρωθεί η ελεγκτική διαδικασία δεσμεύει την κινητή και ακίνητη περιουσία του ελεγχόμενου χωρίς να τον ενημερώσει και ταυτόχρονα αποστέλλει το πόρισμα στον Οικονομικό Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Δεσμεύτηκε κινητή και ακίνητη περιουσία, λογαριασμοί και θυρίδες.
Ο Οικονομικός Εισαγγελέας μόλις παραλάβει και αφού μελετήσει ενδελεχώς το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα της οποίας επικεφαλής είναι ο πρώην Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης θα καλέσει τον Αντώνη Ρέμο για εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ενδελεχή έλεγχο προέκυψαν υπόνοιες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε ποσό που προσεγγίζει το 1.500.000 ευρώ ενώ υπάρχει σημαίνουσα αναφορά και στις φορολογικές δηλώσεις του Αντώνη Ρέμου τα τελευταία πέντε χρόνια.

Σε αυτές ο τραγουδιστής φέρεται να δήλωνε εισόδημα που άγγιζε τα 50.000 ευρώ και ήταν αυτές οι δηλώσεις εισοδήματος που «χτύπησαν» καμπανάκι στους ελεγκτές.

Τις θεώρησαν πολύ χαμηλές για το εύρος και την δημοφιλία του Αντώνη Ρέμου, ο οποίος εκτός από τα νυχτερινά κέντρα και τις συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, τραγουδάει και σε πολλά ιδιωτικά και κοσμικά πάρτι αλλά και σε επιχειρηματικά events.

Μετά το πέρας της διαδικασίας δεσμεύτηκαν η κινητή και ακίνητη περιουσία του ερμηνευτή και της εταιρίας που ερευνάται, οι τραπεζικοί του λογαριασμοί, θυρίδες που ίσως υπάρχουν και σκάφη.

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας παρέλαβε το πόρισμα πριν από τέσσερις εβδομάδες και είναι πλέον θέμα χρόνου να κληθεί ο δημοφιλής ερμηνευτής που υποστηρίζει ότι δεν έχει φοροδιαφύγει για nα καταθέσει τη δική του άποψη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη