Συνεχής ο καύσωνας - Εκτοξεύεται ο υδράργυρος


Συνεχής καύσωνας μέχρι 22 Ιουλίου - Εκτοξεύεται ο υδράργυρος

Με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζεται και το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου, με τους μετεωρολόγους να συμφωνούν ότι ο υδράργυρος θα συνεχίσει να ανεβαίνει φτάνοντας και πάνω από τους 40 έως τους 41 και 42βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες του παρατεταμένου καύσωνα.

Ειδικότερα ο διευθυντής της ΕΜΥ Θόδωρος Κολυδάς, με ανάρτησή του στο Χ μιλάει στην πρόγνωση του καιρού έως και το Σάββατο 13/7 για νέα άνοδο της θερμοκρασίας, εξηγώντας τα αίτια του παρατεταμένου καύσωνα.

Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, η νέα άνοδος της θερμοκρασίας οφείλεται στην τάση των θερμών αερίων μαζών, οι οποίες βρίσκονται στα δυτικά αλλά και στα ανατολικά της χώρας να καλύπτουν πολλές περιοχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά σε 40 με 41°C στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδος, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.
"Μέχρι το Σάββατο, αν και εξασθενούν οι άνεμοι, διατηρείται η "σφήνα” του μελτεμιού στο Αιγαίο και οι θερμοκρασίες στα ανατολικά βρίσκονται μεν σε υψηλά, αλλά σχετικά ανεκτά επίπεδα, κυρίως σε ό,τι αφορά στις ελάχιστες τιμές τους. Βέβαια σε τοπικό επίπεδο δεν θα λείψουν τοπικά οι 40 με 41°C στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδος και σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα" αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς.

"Στην περαιτέρω προοπτική υπάρχει τάση των θερμών αερίων μαζών που βρίσκονται στα δυτικά αλλά και στα ανατολικά της χώρας να καλύψουν πολλές περιοχές, που αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω άνοδο του υδραργύρου. Η κατάσταση αυτή θα επανεκτιμηθεί μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο", καταλήγει ο μετεωρολόγος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη