Στα χέρια της Αστυνομίας ο εκτελεστής του Παναγιώτη Στάθη


Το κουβάρι της δολοφονίας του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, που σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Τρίτης στο Νέο Ψυχικό, ξετυλίγουν ολοένα και περισσότερο οι αστυνομικές Αρχές.
Τον βασικό ύποπτο για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό φαίνεται πως έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικές αρχές, ενώ συνεχίζουν τις έρευνες για να «δέσουν» τα στοιχεία της υπόθεσης. 
Ήδη, μετά την προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ, ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, αλλά και στο σπίτι της φίλης του στου Ζωγράφου, εκεί όπου φέρεται να πήγε αμέσως μετά τη δολοφονία.

Ο 44χρονος εξετάζεται ως ύποπτος για την εν ψυχρώ δολοφονία και η σύντροφός του για το αν εμπλέκεται στην υπόθεση. «Οδηγός» για την προσαγωγή του βασικού υπόπτου ήταν το βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι αστυνομικές αρχές. Αναλύοντάς το, διαπίστωσαν πως ο εκτελεστής, μετά τη δολοφονία, φτάνει με το μαύρο σκούτερ στην περιοχή του Ζωγράφου, σταθμεύει σε πάρκινγκ πολυκατοικίας και επιβιβάζεται στη δική του μοτοσικλέτα.

Οι Αρχές φαίνεται επίσης ότι έχουν στη διάθεσή τους ένα ακόμη στοιχείο για τον δράστη -και αυτό είναι ο σωματότυπός του, ο οποίος αποτυπώθηκε σε ένα βίντεο από το σημείο της δολοφονίας, όπου φαίνεται ο δράστης να κατεβαίνει από τη μηχανή του, προκειμένου να σηκώσει διαφημιστική ταμπέλα που έριξε κατά λάθος. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, η κίνηση αυτή έδωσε σημαντικά στοιχεία για τον δράστη, καθώς «πρόδωσε» τον σωματότυπό του.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, που μετέδωσε η ΕΡΤ, οι αστυνομικοί εντόπισαν και το σκούτερ της δολοφονίας, αλλά και τη μηχανή του υπόπτου. Μάλιστα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, έγινε και έρευνα στο σπίτι του 44χρονου, αλλά και της συντρόφου του, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα ρούχα, τα υποδήματα και το κράνος που φορούσε την ημέρα του εγκλήματος -τα οποία, ωστόσο, προς το παρόν δεν έχουν βρεθεί.

Επίσης, έχουν κατασχεθεί τόσο τα κινητά τηλέφωνα των δύο προσαχθέντων, αλλά και οι ηλεκτρονικές συσκευές που βρέθηκαν στο σπίτι του υπόπτου, προκειμένου να δουν αν είχε επαφές με πρόσωπα από τη Μύκονο ή έγκλειστα στις φυλακές. Επιπλέον, αναμένεται να ζητηθεί και άρση απορρήτου, προκειμένου να διερευνηθεί το στίγμα που εξέπεμπε το κινητό τηλέφωνο του βασικού υπόπτου τις κρίσιμες ώρες κατά τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό.

Με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, αλλά και με όσα αναμένεται να συγκεντρώσουν, οι Αρχές εκτιμούν ότι η προσαγωγή του 44χρονου θα μετατραπεί σε σύλληψη. Ο ίδιος πάντως φέρεται να αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο ύπoπτος είχε φυσική παρουσία στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ φέρεται να έχει σχέσεις με Έλληνα βαρυποινίτη. Μάλιστα, για την απαγωγή είχε καταδικαστεί αρχικά σε ισόβια κάθειρξη, αλλά τελικά η ποινή του μειώθηκε στα 15 χρόνια. Παράλληλα, είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε ληστείες σε επαρχιακές πόλεις, σε ξυλοδαρμούς και εκβιασμούς καταστηματαρχών.
Ίδιες πηγές κάνουν λόγο για έναν εμφανίσιμο άντρα, ο οποίος μάλιστα διατηρούσε σχέσεις με άτομα της ελληνικής σόου μπιζ.

Η προσαγωγή του έγινε, καθώς οι Αρχές φοβήθηκαν πως θα μπορούσε να φύγει από τη χώρα, ενώ εξακολουθούν να αναζητούν τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της δολοφονίας, έχοντας κάνει έρευνα και στο σπίτι του. Ο ίδιος, πάντως, δεν δίνει στοιχεία, παραμένοντας σιωπηλός. Μαζί του έχουν προσαχθεί η σύντροφός του και τουλάχιστον άλλο ένα άτομο, για τα οποία όμως προς το παρόν δεν έχει προκύψει κάτι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη