Θεσσαλονίκη : Σαρωτικοί έλεγχοι της τροχαίας για τα ηλεκτρικά πατίνια


Θεσσαλονίκη : Σαρωτικοί έλεγχοι της τροχαίας για τα ηλεκτρικά πατίνια
Στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και αφορά στην ασφαλή χρήση εναλλακτικών μέσων μεταφοράς και κυρίως στη σωστή χρήση των ηλεκτρικών πατινιών, πραγματοποιούνται στοχευμένοι έλεγχοι που αποσκοπούν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και στην προστασία του συνόλου των χρηστών του οδικού δικτύου.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 07-01-2025 έως και 27-01-2025, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε κεντρικές οδούς της πόλης και βεβαιώθηκαν συνολικά (82) παραβάσεις, εκ των οποίων:
  • (47) για μη χρήση κράνους,
  • (17) για μη χρήση ανακλαστικού γιλέκου,
  • (2) για μη ύπαρξη φώτων,
  • (4) επειδή ο οδηγός δεν έφερε έγγραφο ταυτοποίησης και
  • (12) για μεταφορά επιβατών.

Παράλληλα, δόθηκαν κατευθύνσεις και οδηγίες για τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στους χρήστες των ηλεκτρικών πατινιών, ενώ παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν προκειμένου να διασφαλιστεί υψηλό επίπεδο οδικής ασφάλειας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη