Με ποσό 224.000 ευρώ η δικογραφία για τον Κώστα Καραμανλή


Ο Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής βρίσκεται για άλλη μια φορά στο μάτι του κυκλώνα καθώς το όνομά του εμπεριέχεται στην λίστα των 11 βουλευτών και υπουργών της μιας από τις δυο δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες εξελίξεις, το όνομα του Κώστα Αχ. Καραμανλή περιλαμβάνεται σε δικογραφία που αφορά τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή με το ερώτημα της άρσης ασυλίας.
Η δικογραφία φέρεται να περιλαμβάνει 37 περιπτώσεις που αφορούν τον Κώστα Καραμανλή, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στις 224.000 ευρώ.
Ο κ. Καραμανλής, μαζί με την βουλευτή Κατερίνα Παπακώστα, ελέγχονται για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.
Η υπόθεση αφορά συνολικά 13 πολιτικά πρόσωπα (μεταξύ των οποίων οι Τσιάρας, Λιβανός και Σκρέκας) και σχετίζεται με τη διαχείριση και τις πληρωμές του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).
Οι αποκαλύψεις για τη δικογραφία οδήγησαν σε κυβερνητικό ανασχηματισμό και παραιτήσεις υπουργών (Τσιάρας, Κεφαλογιάννης, Βαρτζόπουλος).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη