Μυστακοφόρο τραβεστί, φυλακίστηκε σε γυναικείες φυλακές


Το Μάρλα-Σβένια Λίμπιχ (πρώην Σβεν Λίμπιχ), γνωστό νεοναζί τρανς στη Γερμανία, μεταφέρθηκε και κρατείται σε γυναικεία φυλακή στην πόλη Κέμνιτς, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις στη χώρα.

Είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για υποκίνηση μίσους, προσβολή και δυσφήμιση.
Τον Αύγουστο του 2024 είχε εξαφανιστεί για να αποφύγει τη φυλάκιση. Τελικά συνελήφθη στην Τσεχία και εκδόθηκε στις γερμανικές αρχές. 
Η Λίμπιχ εκμεταλλεύτηκε τον νέο γερμανικό νόμο περί αυτοπροσδιορισμού (Selbstbestimmungsgesetz), ο οποίος επιτρέπει την εύκολη αλλαγή του φύλου και του ονόματος στα επίσημα έγγραφα. 

Η μεταφορά της σε γυναικείο σωφρονιστικό κατάστημα έχει πυροδοτήσει σάλο στη Γερμανία για τους Εκφράζονται έντονες ανησυχίες από οργανώσεις και νομικούς για την ασφάλεια των υπόλοιπων γυναικών στη φυλακή. 
Το Λίμπιχ, παρά τη φυλομετάβασή, διατηρεί τις νεοναζιστικές πεποιθήσεις. 
Μάλιστα, στο παρελθόν είχε επιτεθεί λεκτικά και ρατσιστικά στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, χαρακτηρίζοντας «παράσιτα» όσους συμμετέχουν σε πορείες υπερηφάνειας.
Η υπόθεση έχει φέρει στο προσκήνιο έντονη πολιτική κριτική για τα «κενά» του νόμου περί αυτοπροσδιορισμού, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι χρησιμοποιείται εργαλειακά από εγκληματίες.






ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη