Βγαίνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα λεωφορεία ;;;

Το Υπουργείο με ανακοίνωση του τόνισε ότι έχει καταβάλει έναν μισθό στον ΟΑΣΘ προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, ωστόσο αυτή την ώρα αναζητείται τραπεζικός υπάλληλος προκειμένου να γίνει η μεταφορά στους λογαριασμούς των εργαζόμενων.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ Δ. Τσερμενίδης με δηλώσεις του στην TV100 ανέφερε για το θέμα: ''Αύριο το πρωί και εφόσον πληρωθούν οι εργαζόμενοι, θα βγουν στη δουλειά. Την κινητοποίηση δεν την κάνει το σωματείο, αλλά όλοι οι εργαζόμενοι. Αν πληρωθούμε έστω κι ένα μήνα, αύριο θα αποφασίσουμε αναστολή των κινητοποιήσεων. Δεν σταμάταμε τον αγώνα. Δε σταματάμε να ξεμπροστιάζουμε όσους έφτασαν τον ΟΑΣΘ σε αυτό το σημείο. Είμαστε εδώ να χαιρετίσουμε όποια λύση. Μέχρι στιγμής το μόνο που έχουμε είναι προφορική ενημέρωση από τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ ότι μπήκαν τα χρήματα, αλλά δεν υπάρχει υπάλληλος στην τράπεζα για να τα μεταφέρει στους λογαριασμούς μας".

Για τις πιέσεις που δέχονται οι έμποροι στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της συνέχισης της επίσχεσης εργασίας στον ΟΑΣΘ για δωδέκατη ημέρα σήμερα, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο FM» ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου (ΕΣΘ), Κοσμάς Καλογιάννης. Αναφερόμενος στην αγοραστική κίνηση μίλησε για «πλήρη διάλυση» της αγοράς και καταστήματα με «τζίρους 20 και 30 και 40 ευρώ ημερησίως», ενώ διερωτήθηκε πώς στο τέλος του μήνα οι συνάδερφοί του «θα καλύψουν υποχρεώσεις».

«Όλοι περιμένουμε να πουλήσουμε τα προϊόντα μας από τα οποία θα εκπληρώσουμε και τις υποχρεώσεις μας» σημείωσε. Πρόσθεσε ότι ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, «πρέπει να αποφασίσει μαζί με τον ΟΑΣΘ για το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες», αναφερόμενος στα αποτελέσματα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων.

Για τις κινήσεις του ΕΣΘ, σημείωσε πάντως πως υπήρξαν και σκέψεις για κινήσεις δια της νομικής οδού: «Σκεφτήκαμε να γίνει κάποια αγωγή κατά παντός υπευθύνου» σχολίασε ο κ. Καλογιάννης τονίζοντας πάντως πως σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρξει αποτέλεσμα «που θα έρθει πολύ αργότερα». «Εκείνο που μας ενδιαφέρει εμάς είναι να ξεκινήσουν χθες, ούτε καν αύριο» είπε τέλος αναφερόμενος στη λειτουργία του ΟΑΣΘ από εδώ και πέρα ο κ. Καλογιάννης για να καταλήξει πως «η συνεννόηση είναι πάνω από όλα» έτσι ώστε να «δώσουν ξανά ζωή στην πόλη».
Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν ο περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας και 14 δήμαρχοι και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων
Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, με την οποία ζητούν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ώστε να ερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων στο μείζον θέμα που έχει ανακύψει με τις αστικές συγκοινωνίες στην πόλη, συνυπογράφουν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, 11 δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος και οι πρόεδροι τριών παραγωγικών φορέων. Οι συνυπογράφοντες, που υπενθυμίζουν ότι για δωδέκατη ημέρα σήμερα συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ, ζητούν επίσης να ερευνηθεί "και πάσα άλλη ποινική ευθύνη και ποινικά κολάσιμη πράξη προκύψει, ώστε ν' αποκατασταθεί άμεσα η ομαλή λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών στην πόλη και να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών".

Στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς τονίζεται πως τόσο το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όσο και η διοίκηση του ΟΑΣΘ, "γνώριζαν εδώ και πολύ καιρό τις οικονομικές υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους, που απορρέουν από τη μεταξύ τους υπογραφείσα σύμβαση, εντούτοις επέδειξαν αδικαιολόγητη ολιγωρία και υπαίτια καθυστέρηση στην επίλυση των μεταξύ τους διαφορών, με αποτέλεσμα η πόλη της Θεσσαλονίκης και οι πολίτες της να βιώνουν τη απόλυτη έλλειψη δημόσιων συγκοινωνιών".

Τη μηνυτήρια αναφορά συνυπογράφουν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου (πρόεδρος Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας), Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, Βόλβης, Διαμάντης Λιάμας, Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος, Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, Κορδελιού-Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, Χαλκηδόνας, Γιάννης Τσουκνιδάς, Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης και Παύλου Μελά, Δημήτριος Δερμουτζίδης, καθώς και οι πρόεδροι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Ζορπίδης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος και του Εμπορικού Συλλόγου, Παντελής Φιλιππίδης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη